Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

5,2 millió előfizetővel növelte előfizetőinek számát a Netflix - ezt a tőzsde is értékeli

5,2 millió előfizetővel növelte előfizetőinek számát a Netflix - ezt a tőzsde is értékeli
A várakozásokon felüli eredmény a társaság részvényeinek több mint tíz százalékos erősödéséhez vezetett a tőzsdén kívüli kereskedelemben.
Az elemzői várakozásokra jócskán rácáfoló második negyedéves előfizetői és bevételi adatokat tett közzé a hétfői tőzsdei zárás után a Netflix Inc. internetes műsorszóró társaság, ami részvényének több mint tíz százalékos erősödéséhez vezetett a tőzsdén kívüli kereskedelemben.

A Netflix a második negyedévben 5,2 millióval növelte előfizetőinek számát, a külföldi előfizetőké első alkalommal lépte túl az Egyesült Államokbeli előfizetői bázist.

A negyedév végén a Netflix külföldön 52,03 millió, az Egyesült Államokban 51,92 millió, összesen 104 millió előfizetővel rendelkezett.
A harmadik negyedév végére 108,35 milliós előfizetői számot vár a Netflix.

A Netflix a második negyedévben külföldön 4,14 millióval, az Egyesült Államokban 1,07 millióval növelte előfizetői számát. Elemzők az előfizetői szám 3,2 milliós növekedését várták, ebből 2,59 milliót külföldön és 631 ezret belföldön.

A Netflix a második negyedévben 32,3 százalékkal 2,79 milliárd dollárra növelte bevételét, nettó nyeresége pedig 65,6 millió dollár, részvényenként 15 cent lett, szemben az egy évvel korábbi 40,8 millió dollárral, részvényenként 9 centtel.
Elemzők részvényenként 16 centet jeleztek előre az idei második negyedévre.

A Netflix az idén hatmilliárd dollárt tervez tartalom előállításra fordítani, főként hitelből, az előfizetők számának növelése érdekében - jelentette be Reed Hastings vezérigazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elmúlt 5 évben nem szűnt meg ennyi cég felszámolással, mint most

Az elmúlt 5 évben nem szűnt meg ennyi cég felszámolással, mint most
1 éves csökkenő trend után 2017 második negyedévében újra növekedésnek indult a cégtörlés számláló. Tovább olvasom