Hallgassa élőben!

A Jobbik nettó 100 ezerrel növelné az orvosok bérét

Belföld – A jobb oldali ellenzéki párt 120 milliárdos lyukat ütne a költségvetésbe.

A szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény szerint, a jobbikos Pősze Lajos előterjesztésében ez áll: „az egészségügyben dolgozók a társadalom többségének megítélése szerint végzettségükhöz és munkájuk felelősségéhez képest különösen méltánytalanul alacsony bérezésben részesülnek, ennek eredményeképpen felgyorsult mind a pályakezdő, mind a szakképesítéssel rendelkező orvosok, egészségügyi szakdolgozók elvándorlása, megindult az állami egészségügy magánszférába történő kiszerveződése, és megállíthatatlanul folytatódik az egészségügy humánereje utánpótlásának ellehetetlenülése.

A képviselő javaslata szerint „az orvosi alapjövedelem 2011. január 1-jétől kezdődően nettó 100 000 Ft /hó, más egészségügyi dolgozók esetében nettó 45 000 Ft/hó összeggel növekedjen
átlagosan.
“. A költségvetést alaposan megterhelő javaslat háttérelemzéseként a képviselő szerint „A szakmai műhelyekben folyamatosan készülő különböző reform és életpálya modellek ellenére, a fenti problémák kezelését azonnal el kell indítani, mivel nem létezhet olyan modell vagy reform elképzelés, amely eltekinthetne az egészségügyben dolgozók jövedelemviszonyainak rendezésétől.
A jelen javaslat egy majdan törvényben garantálandó bérrendezés első lépcsőjének tekintendő. A javaslat megvalósítása – a számítások szerint – kb. 120 mrd Ft nettó kiadást jelent éves szinten. Ebben az összegben már figyelembe lettek véve a munkáltatók megnövekedett járulékai, a kiáramló bértömeg utáni adó, az alapokba történ ő befizetések, és a fogyasztáshoz kapcsolódó ÁFA bevételek is. A 2011. évi költségvetés – a benne lévő tartalékok okán – kivételes, vissza nem térő
lehetőséget teremt a javaslat megvalósításához.
“.

A november 26-án benyújtott javaslat sorsát kíváncsian figyeljük, részleteiről a későbbiekben beszámolunk.

Kövér László: csak akkor nyerhetünk, ha a Kárpát-medencében senki nem lesz vesztes
Csak az együttműködő közép-európai nemzeti államok védhetik ki a társadalmaik lelki és morális felbomlasztására irányuló globalista támadásokat.
Kirgiz sportoló még sosem nyert olimpiát – ha Lőrinczen múlik, nem is fog!
Cikkünkben a világ- és négyszeres Európa-bajnok kötöttfogású birkózó, a karrierje utolsó mérkőzésére készülő Lőrincz Tamás keddi döntője előtt pályafutásának statisztikái mellett a magyar birkózósport olimpiai eredményeivel is foglalkozunk. Felelevenítjük Kozma István és Polyák Imre 1964-es tokiói aranyérmét, de foglalkozunk a döntős ellenféllel, a kirgiz Akzsol Mahmudovval is, aki hazája első olimpiai bajnoki címéért küzd, miközben Lőrincz Tamás Magyarország 20. birkózó ötkarikás aranyérmét szerezheti meg– 2004 után az elsőt.
Karácsony Gergely elismerte: a baloldal a migránsok jogait védené
A főpolgármester egy német lapnak nyilatkozva véletlenül elszólta magát: a Gyurcsány vezette baloldal megint hazudozni akar a kampányban.
Merész! Nem takargatja hatalmas melleit Bochkor Gábor eltitkolt barátnője
Fürdőruhában mutatta meg magát.
Karemblémákat gyűjt a nyugdíjas lőkiképző
Legalább háromszáz, különböző rendvédelmi szervektől, a világ minden tájáról származó karemblémát gyűjtött össze az elmúlt évtizedekben Csikesz Péter, a ma már nyugdíjas lőkiképző.
Négyszáz éve süllyedhetett el a hajó, amelynek megtalálták a roncsait
Valószínűleg soha nem derül ki, mi okozta a vitorlás vesztét.