Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

A bankok fizethetik a közjegyzőt a devizahitelesek szerződésmódosításakor

A Magyar Nemzet úgy tudja, a kormány tervei szerint az árfolyamrögzítést kérő devizahitelesek szerződésmódosításának közjegyzői díját a bankoknak kell majd viselniük, és az erre vonatkozó rendelet már meg is született, csak Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter aláírására vár.
A lap a szerdai kormányülés egyik meg nem nevezett résztvevőjére hivatkozva azt írta: a miniszterelnök a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot (KIM) olyan rendelet kidolgozására kérte fel, amely csökkenti az ügyfelek terheit.

A Magyar Nemzet szerint a KIM-nek olyan előterjesztést kell letennie az asztalra, amelynek értelmében a bankokat terhelné az árfolyamrögzítés miatti szerződésmódosítás közjegyzői díja, amit az általános szabályok szerint állapítanak majd meg. Úgy tudják, a rendelet már el is készült, csak Navracsics Tibor aláírására vár.

Korábban a Magyar Országos Közjegyzői Kamara az árfolyamrögzítést kérő hitelesek szerződésmódosítása esetében 10-20 ezer forintos díjra tett javaslatot a nemzetgazdasági tárcának. Kovács Zoltán, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pedig a múlt héten arról beszélt, hogy a bajba jutott embereket még ennyivel sem akarják terhelni, ezért önmérsékletet várnak a bankoktól és a közjegyzőktől egyaránt - írta a lap.

Olvasóink írták

 • 8. papsajt 2011. augusztus 20. 12:06
  „Van ahol tudják hogy nem a kisemberektől és a középrétegtől kell elvenni, válság idején:
  "új amerikai törvény, amely az offshore számlákon elhelyezett, adóhatóság elől elrejtett dollármilliárdok beszedésére irányul "
  http://www.napi.hu/ado/itt_a_penzugyi_rendszer_uj_neutronbombaja.493120.html”
 • 7. tótkomlósi 2011. augusztus 19. 18:34
  „5. maci52 2011.08.19. 15:16

  Ez valóban igaz, mert amikor készpénzre akart az ember autót venni, úgy néztek rá a kereskedésben, mint egy tömeggyilkosra!
  Nem is foglalkoztak vele addig, míg fel nem vette a hitelt.

  Ha hitelre vette akkor kapott felár nélküli extrákat is. Ha kp, akkor fizethetett az extrákért rendesen!

  Ki volt ez találva!

  És nem fog ez változni.”
 • 6. tótkomlósi 2011. augusztus 19. 18:30
  „És ezt még valaki elhiszi, hogy nem fogják az adósok nyakábavarrni????

  Azonnal, mihelyst alkalom nyílik rá!”
 • 5. maci52 2011. augusztus 19. 15:16
  „Autó hitelekért az autókereskedés vezetője kb,3-400000 Ft,-ot kapott autónként egy-egy hitelszerződésért Banktól!!!.A kereskedők eleve rátukmálták a hiteleket a kuncsaftra.Akkor nem előre kifundált válság okozás.ill,ingatlan megszerzés volt a cél a Bankoktól???”
 • 4. Larsson 2011. augusztus 19. 12:36
  „3.

  Ezen én is mosolyogtam, szegény otp még mindig megérzi a válságot és csúnyán veszteséges... Nem baj mi szívunk, a nagy magyar bank meg tovább vastagodik!”
 • 3. N.P. 2011. augusztus 19. 11:31
  „"Az OTP Bankcsoport 2011 második negyedévében 37,288 milliárd forint, az első félévében 74,476 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el pénteken publikált gyorsjelentése szerint, ami 36, illetve 7 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit," - Orbán Úr! Ugye most nincsenek oligarchák és csak a szocik voltak "bankárkormány" amik ellen önök megvédik a devizahiteleseket?”
 • 2. Együgyű 2011. augusztus 19. 10:20
  „A bankok fizethetik a közjegyzőt a devizahitelesek szerződésmódosításakor

  Hű micsodakönnyítést adnak a bankok. Kormányunk meg harc árán mit ki nem harcolt.
  Önkormányzataink is megkapják ezt a kedvezményt! Vagy Kósa Lajoséknak vagy Lázár
  Jánoséknak elengedik az összes tartozást a mi pénzünkön?
  Úgyi akkor mindenkire több hárul.

  Hajrá: Vidor Viki!”
 • 1. igazságkereső 2011. augusztus 19. 10:10
  „Kíváncsian várom,hogy ezek után mennyit mernek kérni a bankokkal együtt gátlástalan közjegyzők másolmányaikért!Ha olcsóbb lesz, mint 10-20 ezer forint, akkor bebizonyosodik,hogy ők is a bankokhoz hasonlóan rendesen átverték és átverik ügyfeleiket! Szóval: az élet minden területén véget kellene már vetni végre a pénzügyi gátlástalanságnak és nem kell a pénzügyek területén eu-s normákra hivatkozni,miközben a munkabérek mértékének megállapításánál és kifizetésénél valahogy soha nem jön szóba az eu-s norma!! Tipikus magyar mentalitás,ezt a fajta pénzügyi magatartást sem Németországban, sem Angliában nem engedhetnék meg maguknak a szolgáltatók, a munkáltatók, egyáltalán senki sem! Érdekes ott valahogy érvényesülni tud az emberi és üzleti tisztesség,jó lenne ezt nálunk is alkalmazni végre!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúcson a foglalkoztatottak száma Németországban

Németországban 41 millióan álltak munkaviszonyban a második negyedévben, ennél nagyobb értéket még… Tovább olvasom