Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

A frankkal szemben tovább gyengült a forint

A svájci frankkal szemben újabb mélypontra gyengült, az euróhoz képest erősödött kedd estére a forint a bankközi devizapiacon; minden korábbinál közelebb került a paritáshoz az európai és a svájci fizetőeszköz.
A délelőtti csúcs után ismét történelmi magaslatra emelkedett kedden kora este a frank forint árfolyama, rövid időre - a 265 forintos szintet áttörve - 265,43 forintra erősödött. Reggel még 252,84 forinton jegyezték a svájci frankot. Az ideges reggeli hangulatban előbb 264,25 forintos csúcsra ugrott a frank forint árfolyama, ami a délutáni kereskedésben 258,95 forintig süllyedt vissza. Este azonban, az euró/frank keresztárfolyam jelentős gyengülésének hatására ismét csúcsra szökött a frank forint jegyzése.

Az euró frank árfolyama minden eddiginél közelebb került a paritásos szinthez, kedden nem sokkal este hat után 1,0356 frankra, új történelmi mélypontra süllyedt a közös valuta jegyzése. Reggel még 1,08 frank feletti árfolyamra is volt példa.

Az előző év végén még 222,76 forinton jegyezték az alpesi valutát. Idei mélypontján, 198,89 forinton április 6-án járt a frank/forint árfolyam. Az utóbb öt évben a leggyengébb 2008. július 18-án volt a frank, akkor 140,62 forinton jegyezték.

Az euróval szemben a délelőtti gyengülés után némileg erősödött estére a forint. Nem sokkal hat óra után 274,895 forinton történt az euró jegyzése, valamivel magasabban a délutáni mélypont 273,98 forintnál, de alacsonyabban a délelőtti 278,13 forintnál.

Az amerikai dollár 193,08 forint, ami több a délutáni 192,20 forintos mélypontnál, ám kevesebb a délelőtti 194,54 forintos csúcsnál.
A japán jent 250,14 forinton jegyezték kedd kora este a délutáni legalacsonyabb 248,62 forint és a délelőtti tető 253.93 forint után.

Volatilis kereskedésben enyhén gyengültek kedd folyamán a legfontosabb régiós valuták. Az euró korona árfolyama a reggeli 24,071 koronáról 24,130 koronára nőtt, miközben napközben 24,223 koronán is járt. Az euró 4,0642 lengyel zloty-ról 4,1055 zlotyra erősödött, bár kedden délelőtt 4,1279 zloty-n is jegyezték a lengyel fizetőeszközt.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2011. augusztus 10. 08:32
    „Nagyon jó lenne,ha minden"devizahiteles" elolvasná és értelmezné a Magyar Hírlap 2011.augusztus 9.-i számában megjelent "Jogi segítség az adósoknak" címmel megjelent és a "Semmissé nyilvánítható devizaalapú szerződések"alcímű írást,mely a Magyar Szociális Fórum Kerekasztal bejelentésében látott napvilágot! Továbbá jó lenen,ha tényleg felébrednének a "devizahitelesek" abban az értelemben,hogy összefognának és érvényt szereznének annak a banki megállapodásnak,mely szerint ha nem tudják a hitelt törleszteni -érthető okok miatt sajnos!!- és a bank elviszi a lakást, akkor nincs további pénzügyi kötelezettsége az adósnak, hisz a lakás elvételével a bank kiadása a hitel tekintetében megtérült! De ehhez jó lenne végre felébredni mindenkinek,össze kellene fogni és nem "sündisznóállásból" figyelni a történéseket! Mert bizony a magyarországi bankok ezt használják ki, vagyis a magyarok "pipogyaságát"! Németországban ez elképzelhetetlen lenne, ott például egy autóhitel visszafizetése kapcsán a felvett hitel+10% a teljes költség! Nálunk Magyarországon meg az autóhitelnél maradva,egy kétmilliós autóhitelből a bank (pl.: a CIB Autólizing Zrt!) közel 6 millió forintos összeget kreál az ügyfélnek! Na kérem ebben kellene és illenék a kormánynak intézkedni, mert azt senki nem is kívánja, hogy a kormány fizesse ki a "devizahitelesek" hiteleit,de azt igenis kívánja a magyar állampolgár,hogy a magyar kormány ha kell törvénnyel tiltsa meg a Magyarországon működő bankok uzsora jellegű banki tevékenységét és végre szerezzen érvényt a bankokkal szemben a CXXI.Törvény 46.§-ának, továbbá a hitelintézeti törvény 213.§ (b.) pontjában foglaltaknak! Ezt a banki hitelesek egyedül a bankokkal szemben nyilván valóan nem tudják érvényre juttatni! Van itt tennivalója a kormánynak,talán nem kellene úgy tennie,mintha országunkban minden a legnagyobb rendben lenne, mert sajnos országunkban semmi nincs rendben, teljes a káosz a morál és a pénzügyek területén,miközben a magyar állampolgárok teljes kiszolgáltatottságban élnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Létrejött a Kínai-Magyar Üzleti Tanács

Létrejött a Kínai-Magyar Üzleti Tanács, amelynek fő feladata a kétoldalú vállalati kapcsolatok fejlesztése lesz. Tovább olvasom