Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

A közmédia több tucat ingatlant enged el

Közel ötven ingatlant ad át az állami vagyonkezelőnek a közmédia. Ezekre az épületekre már nincs szükségük, sorsukról később döntenek.
Korábban tévé-, rádióstúdióknak helyet adó ingatlanokat, illetve a Magyar Távirati Iroda egyes tudósítói irodáit és üdülőt is átad a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nek - írja a Világgazdaság.

Azokról az ingatlanokról van szó, amelyek nem szükségesek az MTVA feladatainak ellátásához, így ezeknek az állami ingatlanoknak a tulajdonosi joggyakorlását a későbbiekben a vagyonkezelő látja el. Az MNV Zrt. Budapesten 26, vidéken 21 ingatlan esetében veszi át a tulajdonosi jogok gyakorlását az MTVA-tól.

A közmédia budapesti két legemblematikusabb épületét, a Naphegy tér 8. szám alatti ingatlan teljes területét, illetve a Bródy Sándor utcai társasházi ingatlant – az archívumok és a stúdiók későbbi végleges elhelyezéséig – továbbra is az MTVA használja.

Az MTVA feladatellátásához nem szükséges 20 vidéki ingatlan közül 11-et az MTVA bérbeadással hasznosít jelenleg is, kilenc üresen áll. 

Az átadás-átvétel a két szervezet közötti megállapodás aláírásával több ütemben fog történni, ennek előkészítése jelenleg is zajlik - tudta meg a Világgazdaság az MNV-től. Az ingatlanok jövőbeli hasznosításával kapcsolatban a társaság az átvételt követően fog dönteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén ért igazán aranyat a májusi eső

A búzán inkább a januári kemény fagy látszik meg, a kukorica viszont nagyon hálás a májusi csapadékért - ahol szépen esett, mutatósak a táblák. Tovább olvasom