Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 26°C Még több cikk.

A magyarok több mint fele havonta félretesz valamennyit

Az egyik magyar sajátosság, hogy inkább lakásra spórolnak az emberek, mint utazásra. A megkérdezettek döntő többsége, több mint 60 százaléka az előre nem látható kiadásokra tesz félre.
A magyarok több mint fele havonta takarít meg egy bizonyos összeget, a rendszeresen spórolók aránya 8 százalékponttal emelkedett egy év alatt, és alig marad el az 57 százalékos európai átlagtól - közölte az Intrum Justitia követeléskezelő csütörtökön az MTI-vel.

Az Intrum Justitia, Európa vezető követeléskezelő vállalatcsoportja évente készíti el az Európai fogyasztói fizetési jelentését, az idei kutatásban 24 országból 24 401 európai, köztük 1006 magyar állampolgár vett részt.
    
Kis Annamária, az Intrum Justitia üzletfejlesztési és értékesítési igazgatója a közleményben kiemelte, hogy a magyar megtakarítási szokások kevés kivételtől eltekintve megegyeznek az európaiakkal. 
    
Az egyik magyar sajátosság, hogy inkább lakásra spórolnak az emberek, mint utazásra. Abban is eltér a magyar gyakorlat az európai átlagtól, hogy Magyarországon felülreprezentált a készpénz megtakarítási célú használata - hívta fel a figyelmet Kis Annamária. 
    
A 2017 novemberében készített kutatás szerint a 18-34 évesek között 10-ből 6 magyar rendszeresen megtakarít, az 50 évnél idősebbek körében 10-ből 4 megkérdezett tesz félre havonta.
    
A felmérés kimutatta, hogy a megkérdezettek döntő többsége, több mint 60 százaléka az előre nem látható kiadásokra tesz félre. 
    
Az életkori sajátosságok erősen befolyásolják a megtakarítási prioritásokat, a 18-34 év közöttiek inkább lakáscélra, esetleg utazásra spórolnak, az idősebb korosztály a gyerekeiknek, unokáiknak tesz félre pénzt - közölte az Intrum Justitia. 
    
Magyarországon a készpénz után a megtakarítási számla gyakori megtakarítási forma, a válaszadók 35 százaléka ezt  alkalmazza. A világ pénzügyi tendenciáihoz hasonlóan egyre többen keresik a kriptovalutát. 
    
Az Intrum Justitia és a Lindroff egyesülésével 2017. június 27-én jött létre Európa vezető követeléskezelési szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoportja. Az egyesített vállalatcsoport Európa 23 országában közel 8000 munkavállalót foglalkoztat, központja Stockholmban van.     
Az egyesített vállalatcsoport konszolidált árbevétele a 2017 márciusát megelőző 12 hónapban elérte a 1352 millió eurót. Az Intrum Justitia AB részvényei jegyezhetők a Nasdaq Stockholm tőzsdén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyelem! Egyszerűbben juthatunk energiahatékonysági hitelhez

Kedvezőbb feltételekkel és egyszerűbben igényelhető január 8-ától az európai uniós forrású,… Tovább olvasom