Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

A módosabbakat megkímélik a bankok a tranzakciós illetéktől

A módosabbaktól még a duplájára emelt tranzakciós illetéket is átvállalják egyes bankok - írja a Népszava.
A bankok sorra jelentik be, hogy az augusztus 1-jétől érvényes pénzügyi tranzakciós illetéket áthárítják ügyfeleikre. Nemcsak egyes bankszámláknál, az elektronikus utalásoknál és a készpénzfelvételnél, hanem a bankkártyahasználatnál is felszámítják majd a megemelt mértékű illetéket. Az úgynevezett prémium ügyfelek azonban megúszhatják a sarcot, mert őket a pénzintézetek mindenáron meg kívánják tartani - olvasható a lap szombati számában.

Egy átlagos ügyfél számára évente mintegy 3300 forintos terhet jelent majd a bankok által áthárított tranzakciós adó. Nagy különbségek is adódhatnak aszerint, hogy kinek milyenek a bankolási szokásai, milyen típusú bankszámlával rendelkezik, hányszor és mennyi pénzt utal át rendszeresen, illetve mennyi készpénzre van szüksége – mondta a lapnak Gergely Péter, a Bankráció internetes portál szakértője.

A szakember szerint az a tapasztalat, hogy a pénzintézetek a legjobb ügyfelekkel kivételezett módon bánnak, hogy megtartsák őket. Akad olyan bank, amelyik megelégszik azzal, ha az ügyfél számláján legalább 150 ezer forint "parkol", és emellett minimum havi 280 ezer forintot utal el róla, de akad olyan is, amely kétmillió forintos megtakarításhoz ragaszkodik a tranzakció-mentesség érdekében. Az ingyenes számlavezetési csomagot azonban kevés bank meri "bevállalni".

Olvasóink írták

 • 20. Linka11 2013. június 30. 08:09
  „Ha eddig bárki azt hitte,hogy most már hét bőrt lehúztak rollunk és nincs tovább, az tévedett.Ezek a fiúk a vérünket akarják és semmi és senki nem állítja meg ebben őket.A hatalom és a pénz megtartásáért bármire képesek !És azt is tudják a tömeget könnyű manipulálni megfelelő eszközökkel.Az egyéni ellenállás ,szétszórtan nem izgatja őket.Tudják ,hogy ez a nép nagyon ritkán fog össze a kizsákmányolói ellen.Sajnos ez nem csak a mostani időkre érvényes igazság !
  "Oszd meg és uralkodj" ,már a régi Rómában is bevált !A világot egy hármas egység uralja, Politikusok-Bankárok-Nagytőkések. De ne legyen kétsége senkinek, Ők összetartanak !!!”
 • 19. alfa258 2013. június 30. 07:13
  „Nagyon ügyes, igaz a bankokkal szedetik be az újabb sarcot, szidja is őket mindenki (nem ok nélkül) míg a jófiúk tetszelegnek a rezsicsökkentő faxagyerek szerepében! Ocsmány bagázs”
 • 18. X_Y 2013. június 30. 06:25
  „Mindenki annyit ér amennyi pénze van... Aki olyan élhetetlen hogy egy koszos milliárdot nem tud évente félre tenni, az megérdemli hogy fizessen. Tündérországi unortodoxiában ez így normális.”
 • 17. csmano 2013. június 30. 06:23
  „Emberek, kár szidni a bankokat, a kormány oszd meg és uralkodj elve az, hogy másokkal szedik be az adókat.
  PL: Biztosító társaságok- kötelező felelősségbiztosításra rárakott adó
  Bankok- pénzforgalmi adó
  Önkormányzatok- jövőre kötelező lesz szedni vagyon utáni adót.
  És vannak lelkes hangadók, akik be is ugranak ennek az ósdi trükknek.”
 • 16. queenmargareth1 2013. június 29. 20:58
  „15. scott1 2013.06.29. 19:05 fogalmam nincs mit írtál tegnap, azért betűre készen nem követlek, akkora embör még nem vagy:)az egyik ez, a másik:miből gondolod, hogy téged nem gyötörnek pszichózisok?
  harmadikként:elmagyarázod, akkor amit kértem?én csak azt láttam, hogy keményen vívod a tusáidat statisztikailag (ezek komoly és tuti dolgok)eggggészen biztos ezt is megmagya(rá)rázod.”
 • 15. scott1 2013. június 29. 19:05
  „queenmargareth1!
  Attól mert te tegnap még azt is a kormány dicsőítésének vélted, amikor egy nicknek felhívtam a figyelmét arra, hogy 2 hónapja még teljesen másként látta ugyanazt, amiről tegnap írt... az még nem jelenti azt, hogy én védeni is fogom, mert téged éppen ilyen jellegű pszichózisok gyötörnek ismét! :)”
 • 14. történész 2013. június 29. 16:58
  „A magyar emberek törvény adta joga, hogy a fizetésüket munkáltatójuktól készpénzben kaphassák meg. Ha ez így történik majd, és minél többen csatlakoznak kezdeményezésünkhöz, a bankok újragondolják a hozzáállásukat, és talán újra elkezdenek úgy működni, hogy méltóak legyenek az emberek bizalmára - fejtette ki Zom­borszky-Fehér Zsolt, a kezdeményezés szószólója, aki hozzátette: egyszerűen nonszensz, hogy a bankok a hozzájuk munkabér gyanánt beérkező milliárdokat kedvükre használják, ráadásul még sápot szednek azért, hogy azt kifizessék.
  Én csatlakozom, igen kp-ban kell a fizetés !”
 • 13. csinompalkó 2013. június 29. 16:44
  „300 Ft-os vizitdíj ellen meg hörögtek a mostani rajongók.

  Szerintem néha a fideszcsicskák is rácsodálkoznak, hogy mi mindenre adtak felhatalmazást a forradalmi fülkéjükben. Tán még büszkék is magukra.
  Úgyhogy emberek, el kell fogadni, a többség (?) így szeret fizetni. Ez van. Na majd a kéményseprési díj csökkentéséből visszajön.

  NER társak, segítsetek mán: amúgy alkotmány garantálja-e az egészségügyi ellátáshoz való jogot?”
 • 12. DONF 2013. június 29. 15:35
  „Fő a társadalmi igazságosság, a szolidaritárs, és nemzeti összetartozás, a több mellékes!-:)”
 • 11. vélemény 2013. június 29. 15:28
  „9. Qllancs
  Valaki mesélje már el nekem : miért kell a bakszámlám után fizetni eü.hozzájárulást is !????
  - Nem a bankszámlád után kell, hanem a "jövedelmed" után.
  Ha nem kötöd le vagy más módon nem fialtatod a pénzed akkor nincs EHO sem.”
 • 10. x 2013. június 29. 13:07
  „8. vélemény, a lényeg az lenne nekik, MSZ(M)P-s vezetés. Kéjesen fetrengenének örömükben, azok csinálhatnának velük akármit. Rezsinövekedés? Fával fűtünk. Áremelkedés? Jön a tizenharmadik nyugdíj, öregek ingyen utazhatnak stb.”
 • 9. Qllancs 2013. június 29. 12:53
  „Valaki mesélje már el nekem : miért kell a bakszámlám után fizetni eü.hozzájárulást is !???? Talán a kis pénzünk :megfázik?? beteg lesz?, netalálántán operálni kell ???
  Ekkora baromságot !! Nincs a világon még 1 !!!
  Nem hiba van orbánnak 4--5--6 tanácsadója --havi 1 millás fizuért.Csak úgy gyárják a sok marhaságot !
  Ne ebben ők JÓL TELJESÍTENEK !”
 • 8. vélemény 2013. június 29. 12:49
  „Ha áthárítják a bankok az a baj, ha nem akkor meg az a baj.
  Mi a konklúzió?
  "Orbán Viktor monnyon le"!? :)”
 • 7. queenmargareth1 2013. június 29. 11:40
  „:)itt mindent lehet, ha pénzed van, de egyáltalán nincs korrupció:)ezt scott mivel magyarázza meg, hogy nekünk ez is jó?:)”
 • 6. CID 2013. június 29. 10:53
  „Tutkó fix, hogy rajta vannak, hogy adóztassák meg a levegővételt, meg a fingást. Minden másért adózni kell.”
 • 5. MD2009 2013. június 29. 09:25
  „Nem kell aggódni, rajtuk sokkal többet keresnek a bankok! Van miből elengedni...”
 • 4. X_Y 2013. június 29. 09:23
  „Mindig vannak egyelőbbek... ahol a disznók a főnökök.

  Moderátor: természetesen a fenti mondat csak egy utalás Orwell Állatfarmjára és a mai magyar valósághoz bármiféle hasonlóság csak a véletlen műve...”
 • 3. ötös 2013. június 29. 08:34
  „Ügyes húzás, őket nem érinti. A lebutított és a kiszolgáltatott réteg meg fizessen! Így volt ez a feudalizmusban is. Szép napot!”
 • 2. Admin07 2013. június 29. 08:26
  „Prémium ügyfelek: Simicska, Nyerges, Orbán és a haveri kör!”
 • 1. Egyolvasó 2013. június 29. 07:37
  „Lehet postán keresztül is kérni a fizetést, így mentesülhet mindenki az illeték alól.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazprom: a Nabucco temetésének tanúi vagyunk

Az orosz gázt a tervek szerint 2015 végétől Európába, így Magyarországra is továbbító Déli Áramlat… Tovább olvasom