Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

A Mol befejezte a csehországi Agip benzinkutak átvételét

Legkésőbb október 31-én az Agip üzemanyagtöltő-állomások utolsó logója is eltűnik Csehországból - közölte Tomás Pavlík, a Mol csehországi leányvállalátának szóvivője. A magyar olajipari cég tavaly vette meg az olasz Eni társaságtól a 125 csehországi Agip benzinkutat.
A benzinkutak átalakítása tavaly októberben kezdődött, és most fejeződik be. A két utolsó Agip benzinkutat - az egyiket Prágában, a másikat Jablonec nad Nisouban van - a hét végén festik át.

A Molnak 308 üzemanyagtöltő állomása van Csehországban, és ezzel a cseh Benzina (amely a lengyel Unipetrol holding tulajdona) után a második helyen van. A magyar cég már korábban közölte, hogy benzinkútjai Csehországban két nevet - Mol és Pap Oil - fognak viselni. A Mol márkáé lesz az üzemanyagtöltő állomások mintegy 60 százaléka, 40 százalék pedig a Pap Oilé. A 44 Lukoil benzinkutat, amelyet a Mol 2014-ben vett meg, már az abban az évben átalakították. 

A Lukoil és az Agip kutak átfestése után a szintén Mol tulajdonban lévő Slovnaft benzinkutakat alakítják át. "Többségük a Mol zöld színeibe öltözik, kisebb részükből Pap Oil kút lesz" - mondta Tomán Pavlík. A mintegy kéttucat Slovnaft benzinkút átalakítása a téli hónapok alatt befejeződik. A jövőben a Slovnaft márkanevet csak egy üzemanyagtöltő állomás fogja viselni Csehországban. 

A piacvezető Benzina a közelmúltban 68 OMV benzinkutat vett Csehországban, s ezzel összesen több mint 400 üzemanyagtöltő állomással rendelkezik. 

A Mol a tavalyi évet 800 millió koronás (9,2 milliárd forint) nyereséggel zárta Csehországban, míg 2014-ben 1,65 milliárd koronás veszteséget könyvelt el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra is a Vodafone vezeti a gép-gép kommunikációs világpiacot

Harmadik éve a brit Vodafone távközlési konszern vezeti a gép-gép közötti (M2M) kommunikációs szolgáltatások világpiacát. Tovább olvasom