Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

A Nemzeti Közművek megvette az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt.-t - egy kézben a földgáz- és az áramszolgáltatás

A Nemzeti Közművek Zrt. megvásárolta az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt.-t, az eladó a korábbi GDF-Suez, az ENGIE International Holding B. V. - közölte a Nemzeti Közművek tegnap az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a tranzakcióval az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt. részvénycsomagjának 100 százaléka került a Nemzeti Közművek tulajdonába, beleértve a társaság eszközeit és tudásbázisát, valamint a 23 ezer 125 kilométer hosszú földgázelosztó hálózatát. Ezzel a Nemzeti Közművek teljes hálózati infrastruktúrája a földgázt és a villamos energiát is beleértve már meghaladja a 60 ezer kilométert.

A mintegy 500 munkavállalót foglalkoztató társaság Magyarország északnyugati és délkeleti részén 6 megyében (Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés) több mint 775 ezer lakossági és versenypiaci ügyfél földgázelosztását biztosítja. A Nemzeti Közművek saját rendelkezésére álló forrásaiból finanszírozta a tranzakciót.

Kóbor György, a Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója a közleményben kiemelte, a tranzakcióval az ország déli részén valósult meg először teljes egészében az, hogy a földgáz- és áramszolgáltatást, ideértve a biztonságos és folyamatos ellátáshoz szükséges földgáz- és áramhálózatot a Nemzeti Közművek biztosítja az ügyfelek számára.  Hangsúlyozta, az ügyfeleknek a tulajdonosváltás kapcsán semmilyen teendőjük nincs.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KSH: tavaly 2,4 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak

A legnagyobb drágulást a szeszes italok, dohányáruknál, valamint az élelmiszereknél mérték. Tovább olvasom