Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 19°C | 32°C Még több cikk.

A siker receptjéről beszéltek a kamara gazdasági évnyitóján

Szeged - Egyértelműen a magas hozzáadott értéket előállító vállalkozások lehetnek a nyertesei az Ipar 4.0 néven emlegetett új ipari forradalomnak - hangsúlyozta Kőkuti Attila, a kamara ipari alelnöke a CSMKIK gazdasági évnyitóján.
A negyedik ipari forradalom és a gyors változások miatt egyre több kihívást hozó gazdasági élet állt a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK), valamint az Enterprise Europe Network Szeged gazdasági évnyitójának középpontjában. Kőkuti Attila, a kamara ipari alelnöke az Ipar 4.0 néven emlegetett új ipari forradalom kapcsán arról beszélt, hogy a kulcsszavak között van az alkalmazkodás és a rugalmasság, amelyeknek nemcsak a cégekre, hanem a munkavállalókra is jellemzőnek kell lennie.

Hozzátette, a kamara egyik legfontosabb feladata, hogy felhívja a figyelmet arra, az oktatásnak megfelelően kell reagálnia a változásokra, és rugalmas, jól átváltható képességeket adjon az embereknek, akiknek ezentúl élethosszig tartó tanulásban kell gondolkodniuk.

Koszorú Lajos Ybl-díjas építész a városhálózatok fejlődéséről értekezett. Emlékeztetett, hogy az elmúlt évtizedek változásai globális átalakulást hoztak a városhálózatok rendszerében – ezalól hazánk sem volt kivétel. Hozzátette, Szegednek egyedülálló lehetőségei vannak, hiszen egy kétmilliós, határon átnyúló városhálózat alakulhat ki megfelelő stratégiával, mivel olyan más régiós központok vannak a közelben, mint Temesvár, Arad, Újvidék  és Belgrád. Ehhez azonban megfelelő közúti és vasúti infrastruktúrára lesz szükség, amiért a térség vezetőinek hatékonyan kell lobbizni.

A CSMKIK Gazdaságfejlesztési Munkabizottságának elnöke, Majó-Petri Zoltán előadásában arról beszélt, a cél egyebek mellett az, hogy a megye felzárkózzon, és növekedési pályára álljon, az itt termelt GDP elérje a magyar átlagot, és a térség termelékenysége pedig a top 5-be kerüljön. Ebben komoly szerepet játszhat az is, hogy a gazdasági szereplőknek működő gazdasági kapcsolatrendszerük legyen a Szeged–Temesvár–Újvidék háromszögben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Toyota közel 645 ezer autót hív vissza ellenőrzésre

A Toyota közel 645 ezer autót hív vissza ellenőrzésre
A Toyota japán járműgyártó mintegy 645 ezer autót hív vissza ellenőrzésre világszerte a légzsákok… Tovább olvasom