Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

A szentesi Legrand Zrt. vezérigazgatójáé a megye gazdaságáért díj

A szentesi Legrand Zrt. vezérigazgatójáé a megye gazdaságáért díjKárolyi László (balról) Nemesi Páltól vette át a kitüntetést.
Károlyi László, a szentesi Legrand Zrt. vezérigazgatója vehette át a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Csongrád Megye Gazdaságáért Díjat Nemesi Páltól, a gazdasági önkormányzat elnökétől a szervezet és az Enterprise Europe Network szombati portugál üzleti estjén Szegeden.
A 2000-ben alapított díj a kamara egyik legrangosabb gazdasági kitüntetése. Károlyi László Temesváron végzett mérnökként, de tanult Budapesten, Franciaországban és Amerikában is. 1992-ben került az egyik legnagyobb megyei vállalat jogelődjéhez, 2000-ben nevezték ki a francia tulajdonú Legrand-cégcsoport magyarországi leányvállalatának ipari igazgatójává, majd 4 évvel később vezérigazgatójává.

 Vezetése alatt az árbevétel 9-ről 20 milliárd forintra növekedett, és a válság alatt is stabilan 500 körüli alkalmazotti létszámmal működött a cég. A Legrand olyan szakmai elismeréseket kapott, mint a Nemzeti Minőségi Díj vagy a Magyar Termék Nagydíj, vezetője pedig volt már Az év menedzsere, sőt megkapta a Kiválósági Nagyköveti címet is. Idén beválasztották a 100 legbefolyásosabb magyarországi üzleti döntéshozó közé.

Károlyi László a megyei kamara munkájában is aktívan részt vesz, rendszeres előadója rendezvényeinek, és ma is elnökségi tagja a szervezetnek.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Könnyű közmű program fél éve alatt 9 milliárdot takaríthattak meg a fogyasztók

A Könnyű közmű programban 2017. július óta a díjmentességnek köszönhetően több mint kilencmilliárd forintot takaríthatott meg a lakosság, valamint a kis- és középvállalkozói szektor. Tovább olvasom