Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

A targoncavezető a legnépszerűbb, de egyre többen tanulnak gázszerelőnek is

Mutatjuk, hogyan alakult az ipari OKJ-s képzések toplistája 2018-ban.
Idén is a gépkezelői és a gépész ipari tanfolyamok a legkeresettebbek – derül ki a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. adataiból. Ebben az évben a targoncavezető és emelőgépkezelő mellé az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő képzés is felkerült a dobogóra.

A Perfekt Zrt. idén is elkészítette a legnépszerűbb ipari OKJ-s képzések toplistáját, melynek alapján a gépkezelői tanfolyamok ismét a legkeresettebbek.

Szilber Erzsébet, a Perfekt Ipari Képzések Központjának vezetője elmondta, hogy 2018-ban kiugróan megnőtt a külszíni bányász és a gát- és csatornaőr képzések iránti érdeklődés. A TOP 5-ös listáról ezek a tanfolyamok ki is szorították a gázcseretelep-kezelő és a nyomástartóedény-gépész OKJ-s képzéseket.

Nézzük, hogyan alakult az ipari OKJ-s képzések toplistája 2018-ban.
 

Ipari OKJ-s Képzések Toplistája

TOP 5 ipari OKJ-s képzés

a Perfekt Zrt.-nél (2018)

1.

Targoncavezető

2.

Emelőgépkezelő (kivéve targonca)

3.

Ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő

4.

Gát- és csatornaőr

5.

Külszíni bányász

Forrás: Perfekt Zrt.Az IKK vezetője szerint sokan vállalati képzés keretében érkeznek hozzájuk, a cégeknek pedig mindig javasolják, hogy vegyék igénybe a felnőttképzők szakembereinek segítségét, akik személyre szabott tanácsadással, képzési programok összeállításával is segédkeznek.

A 2018-as ipari OKJ-s képzések toplistájának első helyén továbbra is a targoncvezetői tanfolyam áll. A második ismét az emelőgépkezelő lett. A dobogó harmadik fokára ezúttal az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő került, amely tavaly még csak a negyedik volt.
A 2017-es harmadik gázcseretelep-kezelő most fel sem került a listára, csakúgy, mint a korábban ötödik nyomástartóedény-gépész sem.
A negyedik és az ötödik helyen új képzéseket köszönthetünk, mégpedig a gát- és csatornaőrt és a külszínű bányászt. Utóbbira kétszer többen jelentkeztek 2018-ban, mint az azt megelőző évben.

A képzésekre jelentkezők számottevő részét továbbra is a férfiak teszik ki.
A tanfolyamokon résztvevők korát tekintve mind a nőknél, mind a férfiaknál a 25-34 és a 35-44 év közötti korosztályból jelentkeztek a legtöbben a különféle képzésekre.

A férfiaknál a legkeresettebb ipari OKJ-s képzések megegyeznek az összesített listán szereplőkkel. Azonban a nőknél teljesen más a helyzet, náluk egyedül a gát- és csatornaőr képzés szerepel a közös TOP5-ből. Itt a tisztítás-technológiai szakmunkás, a munkavédelmi technikus és a gázcseretelep-kezelő tanfolyamok voltak a legnépszerűbbek az ipari képzések közül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillió új munkahelynek tett keresztbe a Kína és az Egyesült Államok között dúló kereskedelmei háború

A legnagyobb kínai internetes kiskereskedelmi vállalat visszavonta azt az ígéretét, hogy részt vesz… Tovább olvasom