Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

A vártnál jobb munkanélküliségi adat Amerikából

Az Egyesült Államokban a múlt héten négyhavi mélypontra csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt igénylők száma, a csütörtökön megjelent adat jobb az elemzői várakozásoknál.

A washingtoni munkaügyi minisztérium közleménye szerint 395 ezer úgynevezett első segélykérelem érkezett a munkaügyi hivatalokhoz a múlt héten, az egy héttel korábbi - felülvizsgált, 400 ezerről felfelé módosított - 402 ezer után. Ez a legjobb adat április eleje óta. Elemzők 400 ezer első segélykérelemre számítottak.

A trendet pontosabban mutató négyhetes mozgóátlag 405 ezerre csökkent az egy héttel korábbi 407.750-ről.

Az elemzői konszenzus szerint akkor lehet arról beszélni, hogy több munkahely jön létre, mint ahány megszűnik, ha 400 ezer alá csökken a heti segélykérelmek száma, tartós munkaerőpiaci javulásra pedig 350 ezer alatti érték utal.

A minisztérium közleménye szerint július harmadik hetében a szövetségi kormányzati munkanélküli segélyek valamennyi típusát együttvéve összesen 7,48 millióan részesültek támogatásban, ami csaknem 90 ezerrel kevesebb az egy héttel korábbinál.

A nagyjából 300 millió lakosú országban a munkanélküliségi ráta a legutóbbi, júlusi adat szerint 9,1 százalék volt, csökkent az előző havi 9,2 százalékhoz képest.

Olvasóink írták

  • 2. Együgyű 2011. augusztus 11. 16:44
    „Az Amerikai és a Magyar másodlagos állampolgár meg vár csak vár! A Magyar, ki tudja
    mióta, és meddig. A kizsákmányoltak már a regisztrációból is kiestek!”
  • 1. 620829 2011. augusztus 11. 15:51
    „egy 250 millás országban pár emberrel több dolgozik-AMI SZÁMVITELTECHNIKAI HIBAHATÁRBAN BŐVEN BENNE LEHET....és örömködnek egyet....birka egy banda,,,nem semmi!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nőtt az amerikai külkereskedelmi hiány júniusban

Nőtt az amerikai külkereskedelmi hiány júniusban a szakértők által várt csökkenés helyett. Tovább olvasom