Délmagyar logó

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 33°C Még több cikk.

Adóbevallási tervezet módosítása: keresse a keresőt!

Az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek, a mezőgazdasági őstermelők és az egyéni vállalkozók bevallási tervezetüket a legegyszerűbben az eSZJA felületen egészíthetik ki és küldhetik be a NAV-hoz, mert e lépések nélkül az ő tervezetük nem válik automatikusan bevallássá május 20-án.
– Fontos, hogy a többi adózónak nincs teendője, ha a tervezet adataival egyetért – hangsúlyozta Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes, sajtóreferens.

Aki módosítani szeretné a tervezetet, használja a portál kereső funkcióját, azzal lehet a leggyorsabban megtalálni a kiegészítendő tételt. Ha például valakinek tavaly ingatlan-bérbeadásból is származott jövedelme, akkor a keresőbe elég beírnia, hogy „bérbeadás", és a webes kitöltő ahhoz a sorhoz navigálja, ahol az adatokat rögzítenie kell.

Ha a tervezetben visszaigényelhető adó szerepel, a kiutaláshoz mindenképpen meg kell adni a bankszámlaszámot – nem a bankkártyaadatokat! – vagy a postacímet, attól függően, miként szeretné megkapni az összeget.

Az ügyfélkapus regisztrációval rendelkezők az eSZJA portál „lekér" funkciójával letölthetik a korábbi, valamint idei 18SZJA bevallásukat, megkönnyítve ezzel az önellenőrzést és a javítást. Érdemes minél előbb ügyfélkaput nyitni, így azonnal elérhetővé válik az szja-bevallási tervezet, és a kiegészítés kényelmesen, néhány gombnyomással elintézhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Airbus támogatása miatt Washington több milliárdos vámot vetnek ki az Európai Unió termékeire

A bejelentett intézkedés 14 oldalon sorolja fel a kivetendő vámokat: ezek az élelmiszerektől kezdve… Tovább olvasom