Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

ÁSZ: szabályszerű volt a Magyar Nemzeti Bank működése 2016-ban

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szabályszerűnek találta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2016-os működését.
Az ÁSZ az MTI-vel szerdán közölte: a vizsgálat szerint az MNB irányítási, beszámolási és ellenőrzési rendszere szabályozottan működött 2016-ban, ahogy a jegybank gazdálkodása is. A felügyelő, ellenőrző és szabályozó tevékenysége elősegítette a pénzügyi közvetítőrendszer megfelelő működését.  

Az MNB a jogszabályi előírásoknak megfelelően biztosította a Pénzügyi Békéltető Testület működési feltételeit. A jegybank többségi és kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaságai feletti tulajdonosi joggyakorlása megfelelt a törvényi előírásoknak.

Az MNB szanálási hatósági feladatai közül a szanálási tervezés előkészítésével és a szanálás végrehajtásával kapcsolatos tevékenységét megfelelően végezte, azonban a szanálási tervezéssel kapcsolatos tevékenysége nem volt szabályszerű.

Az ÁSZ jelentésében az MNB elnökének fogalmazott meg két javaslatot, amelyre 30 napon belül intézkedési tervet kell készítenie - áll a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy István: belföldön kell palackozni a magyar mézet

Csomagolás nélkül a gyenge minőségű távol-keleti mézek javítására használják föl a külföldi üzemek a magyar mézet - mondta Nagy István agrárminiszter. Tovább olvasom