Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Átadtuk a 2010-es Presztízs díjakat

Szeged - Hetedik alkalommal adtuk át csütörtök este a Szegedi Tudományegyetem átriumában, ünnepélyes külsőségek közepette kiadónk és lapjaink 2010-es Presztízs díjait a gazdasági élet legjobbjainak. Ezúttal a korábbi 8 kategória helyett 6-ban hirdettünk győztest: Az év kisvállalkozása a Barizber Kft., Az év középvállalkozása a Déli-Farm Kft., Az év vállalkozása a Naturtex Gyapjú- és Tollfeldolgozó Kft., Az év új vállalkozása a 3dvalosag.hu, Az év üzletembere, Bozó Zoltán, a MetalCom Zrt. elnök-vezérigazgatója lett. A KÉSZ Holding különdíját a 3dvalosag.hu nyerte el. A díjazottakat a mecénások jelölték: a KÉSZ Holding Zrt. – mint a díj kiemelt mecénása –, a Bonafarm-csoport (Pick Szeged Zrt. és Sole-MiZo Zrt.), a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Hungerit Zrt., a Lapcom Kft., a Szegedi Tudományegyetem és a Legrand Zrt. A Presztízs díj támogatója, egyben a díjak készítője a Szilánk Zrt., a gálaest hivatalos rádiója a Rádió Plusz volt.
Kiadónk és lapjaink 2004-ben alapított Presztízs díját 6 kategóriában, hetedszerre adtuk át a 2010-es esztendőt értékelő és a 2011-es évet megnyitó rendezvényként. Ez a társadalmi és társasági esemény idén egyben a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitója is volt.

Értékmentés, értékteremtés

Az egyetem tanulmányi és információs központjának átriumát tegnap estére bordó és arany színekbe öltöztették a szervezők. Az ünnepélyes környezetbe érkeztek vendégeink, ismert személyiségek, cégvezetők, polgármesterek, köztisztviselők. A gála vendégeit legelőször Kembe Sorel-Arthur, az est műsorvezetője köszöntötte, s máris színpadra szólította Kóti Zoltánt, a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó igazgatóját.

Presztízs gála a TIK-ben. Fotó: Frank Yvette és Schmidt Andrea (galéria)

Kiadónk vezetője elmondta: a Presztízs díj az eltelt években már többször alkalmazkodott sikeresen a társadalmi elvárásokhoz és a megváltozott körülményekhez. A díj filozófiája mostanra úgy módosult, hogy a már sikeres, nagy Csongrád megyei vállalkozások adják át az elismeréseket a még kevésbé ismert, de valamilyen területen már eredményt felmutató cégeknek – az értékmentés, értékőrzés, értékteremtés jegyében.

Őt követően Botka László, Szeged polgármestere mondott köszöntőt. Szólt a Presztízs díj hagyományairól, és azt kívánta, hogy az elkövetkező időkben is hasonlóképpen rangos elismerés legyen. Kifejtette: a vállalkozók sikere a tudásukon múlik, az állam, az önkormányzatok csak olyan alapokat teremthetnek meg, mint például az autópályák.

Majd Zakar Péter, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke méltatta a Presztízs díjat, hangsúlyozva: az ilyen estek hozzájárulnak ahhoz, hogy a térség még sikeresebben szerepeljen nemcsak a gazdaságban, hanem az élet bármely területén.

Legvégül Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke lépett színpadra, hogy elmondja: a kamarai tagság gazdasági évnyitója kiváló alkalom arra, hogy örüljünk egymás sikereinek. Egyben átadott egy 120 ezer forintos, jelképes bankkártyát Purgel Jánosnak, a Johnsign Dekor Kft. ügyvezetőjének a tavaly, a kamara fennállásának 120. évfordulója alkalmából meghirdetett nyereményjáték nyertesének.

Presztízs gála a TIK-ben. Fotó: Frank Yvette és Schmidt Andrea (galéria)

Arattak a szentesiek

A köszöntők után következett a Presztízs díjak átadása. Az ünnepeltek a következő sorrendben vették át a díjakat a mecénásoktól: Az év kisvállalkozása díjat Magyar József, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója adta át a szentesi Barizber Kft. ügyvezető igazgatójának, Baranyi Imrének. Az év középvállalkozása díj nyertese a Déli-Farm Kft. lett: Palotás Sándor és ifj. Palotás Sándor ügyvezető igazgatóknak Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora nyújtotta át az elismerést. Az év vállalkozása díjat a Naturtex Gyapjú- és Tollfeldolgozó Kft. kapta, a díjat Gellért Ákos ügyvezető igazgató vette át Nemesi Páltól.

Szabó Andrea, a Pick Szeged Zrt. és a Bonafarm-csoport marketingigazgatója Az év új vállalkozása díjat a 3dvalosag.hu ügyvezető igazgatójának, Somorjai Tamásnak adta át. Károlyi László, a Legrand Zrt. vezérigazgatója gratulált Az év üzletembere díj nyertesének, Bozó Zoltánnak, a szentesi MetalCom Zrt. elnök-vezérigazgatójának.

Presztízs gála a TIK-ben. Fotó: Frank Yvette és Schmidt Andrea (galéria)

A KÉSZ Holding Zrt. különdíjával a 3dvalosag.hu-t jutalmazták. Az elismerést Pintyőke Marcell, a KÉSZ-csoport marketing- és kommunikációs igazgatója nyújtotta át Somorjai Tamásnak és munkatársának, Hajdu Anita gyártásvezetőnek.

A Presztízs díj ezúttal sem járt pénzjutalommal, a győzteseknek erkölcsi elismerést jelent a kitüntetés. Kiadónk olyan kommunikációs csomagot ajánlott fel számukra, amellyel lapjaink hasábjain élhetnek egy éven keresztül. A Presztízs díjak idén megújultak: a Szilánk Zrt. készítette el őket különleges, fekete üvegből.

Az est bevételéből 1 millió forintot újra jótékonysági célokra, a KORINTA – Szegedi Korai Fejlesztést és Integrációt Támogató – Alapítványnak ajánlottak fel a mecénások. Az összeget jelképesen Kóti Zoltán adta át az alapítvány kuratóriuma elnökének, Magyar Adélnak, aki meghatva mondott köszönetet.

Presztízs gála a TIK-ben. Fotó: Frank Yvette és Schmidt Andrea (galéria)

A népzenétől a gépzenéig

A díjátadó gálán olyan látványos multimédiás show várta a vendégeket, amely a legmodernebb technikai, vizuális és zenei megoldásokat ötvözte a magyar népművészeti hagyományokkal. A program egy új zenei produkcióra épült, amelyben Pozsi, a neves DJ és producer a cimbalomkirállyal, Balogh Kálmánnal, egy népdalénekessel, valamint egy hegedűssel mutatta be új albumának dalait. A műsort a 4 For Dance néptáncot ritmikus elemekkel ötvöző táncosai és a Kiégő Izzók videoanimációi tették még látványosabbá.

Olvasóink írták

 • 4. történész 2011. január 21. 20:03
  „PipiczGabor

  >>Mért fáj neked az égő élet?
  Nincs benne részed soha.
  Ne sírj, grófodnak lesz azért
  Leánya, pénze, bora.<<

  >>Ne félj, a tél meg fog gyötörni,
  Mint máskor, hogyha akar.
  Élethez, szemhez nincs közöd,
  Grófi föld ez és magyar.<<

  részlet:Ady E. Grófi szérűn”
 • 3. PipiczGabor 2011. január 21. 18:24
  „A parasztvakitas tovabb el.”
 • 2. Vörcsi 2011. január 21. 14:14
  „Én azt vártam, hogy az év új autóbusz állomás megépítőjét is megismerhetem, de nem!”
 • 1. antikos 2011. január 21. 11:25
  „A szeviép nem kapott semmit??? ;)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BAR-lista: a változás árát a jó adósok fizethetik meg

Annak árát, hogy ezután korábban le lehet kerülni a BAR-listáról, várhatóan a jó adósok fizetik majd meg. Tovább olvasom