Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Átadtuk a 2013-as Presztízs díjakat

Szeged - Tizedszer adtuk át csütörtök este a Szegedi Tudományegyetem átriumában a 2013-as Presztízs díjakat a gazdasági élet legjobbjainak. 5 kategóriában hirdettünk győztest: Az év új vállalkozása a Stílus Faipari Kft., Az év kisvállalkozása a Sikk Kft., Az év középvállalkozása a Pharmacoidea Kft., Az év vállalkozása a Váll-Ker Kft. Az év üzletembere Presztízs díjat ketten kapták: dr. Zolnay Kriszta gyógyszerész, a Kígyó Patika vezetője és Ledó Ferenc kertészmérnök, a Dél-alföldi Kertészek Szövetkezetének elnöke. Az üzletembereknek a Vodafone különdíjakat is átnyújtott. A KÉSZ cégcsoport különdíját a dvb Délmagyarországi Vasbetonipari Kft.-nek ítélték oda. A díjazottakat a mecénások jelölték: a KÉSZ cégcsoport – mint a díj kiemelt mecénása –, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Hungerit Zrt., a Lapcom Zrt., a Legrand Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem. A Presztízs díj támogatói: a CE Glass cégcsoport, a Szegedi SZEFO Zrt., valamint a Naturtex Kft., főtámogató a Vodafone Magyarország.
A 10. jubileumi Presztízs-gálán, az SZTE TIK-ben ünnepélyes külsőségek közepette, látványos műsor - Radics Gigi és a Savaria Szimfonikus Zenekar lépett fel - keretében adtuk át a 2013-as Presztízs díjakat.

A gála vendégeit Varga Edit műsorvezető, Solymos László, Szeged alpolgármestere és Kóti Zoltán, a Lapcom Zrt. Délmagyarország Kiadó igazgatója köszöntötte. Solymos László elmondta: a Presztízs díj első éveiben nehéz volt választani az egyre sikeresebb és sikeresebb cégek között, majd jött a válság, és a díjátadás reménysugárrá vált a túléléshez, a példamutatáshoz a többiek számára. Kóti Zoltán szerint is cezúrát jelentett 2008, de a díjat, amely sokat változott 10 év alatt, akárcsak az alapítók, mecénások névsora, nem fenyegette veszély. Lényege változatlan: ez a helyi gazdaságért érzett felelősség.

Az ünnepeltek a következő sorrendben vették át a díjakat a mecénásoktól: Az év új vállalkozása Presztízs díjat Mikus György, a Legrand Zrt. kereskedelmi igazgatója adta át Kovács Istvánnak, a Stílus Faipari Kft. ügyvezetőjének. Az év kisvállalkozása Presztízs díj nyertese a Sikk Kft. lett, Csikós Ferenc tulajdonos vette át Vargáné Muráti Lilitől, a KÉSZ cégcsoport képviselőjétől.

Átadtuk a 2013-as Presztízs díjakat. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Jelöltek voltak

Az év új kisvállalkozása díjra jelölték a nyertesen kívül a Rézhárs Rendezvényszervező Kft.-t; Az év kisvállalkozása Presztízs díjra az Első Egészségügyi Marketing Kft.-t, a Gumiabroncs 96 Kft.-t, a Pekárik Szerszámgép Kereskedelmi Kft.-t és az S-Leasing Kft.-t; Az év középvállalkozása díjra a Kovács Autóalkatrész Kft.-t, a Marossy-Vill Kft.-t, a Matrix CBS Kft.-t és a NOVOSEC Security Kft.-t; Az év vállalkozása díjra a Batki és Társa Kft.-t, a März Fashion Kft.-t, a Rosmarin Kft.-t, a Szentesi Délker TÉSZ Szövetkezetet és a Transcommers Kft.-t jelölték a mecénások; Az év üzletembere cím várományosai voltak: Gyuris László cukrászmester (Aranytopáz Kft.), Papp Antal mérnök (Intenzitás Kft.) és Thuróczy Géza ügyvezető igazgató (NOVOSEC Security Kft.).

Az év vállalkozása Presztízs díjat a Váll-Ker Kft. kapta, a díjat Tóth István ügyvezető vette át Nemesi Páltól, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől.

A Presztízs díjak történetében most először két jelölt is ugyanannyi szavazatot kapott, ezért a mecénások úgy döntöttek, hogy Az év üzletembere díjat ketten, megosztva kapják: dr. Zolnay Kriszta gyógyszerésznek, a Kígyó Patika vezetőjének az elismerést Kóti Zoltán, a Lapcom Zrt. Délmagyarország Kiadó igazgatója adta át. Ledó Ferenc kertészmérnöknek, a Dél-alföldi Kertészek Szövetkezete elnökének pedig Tar Károly, a Hungerit Zrt. vezérigazgató-helyettese gratulált. A jubileumi Presztízs díj főtámogatója, az innováció mellett elkötelezett Vodafone Magyarország különdíjat ajánlott fel Az év üzletembere kategória két nyertesének. A díjakat Piller Gábor, a vállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettese nyújtotta át.

Legutoljára adták át Az év középvállalkozása Presztízs díjat, amelynek nyertese a Pharmacoidea Kft.: dr. Letoha Tamás  ügyvezető igazgatónak Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora gratulált. Ő volt egyben a 60. díjazott a Presztízs díj 10 éves történetében. A KÉSZ cégcsoport kiemelt mecénásként idén is különdíjat ajánlott fel, amelyet a dvb Délmagyarországi Vasbetonipari Kft. kapott. A díjat Csada László ügyvezető Heizler Tamástól, a KÉSZ Holding Zrt. eszközmenedzsment üzletágvezetőjétől vette át.

A gazdasági élet legjobbjai vették át az év Presztízs díjait - tizedszer. Fotó: Frank Yvette (galéria)


A díj mecénásai idén is kiválasztották azt az alapítványt, amelynek 1 millió forintot ajánlottak fel az est belépőiből. 2013-ban a GEMMA Szociális Szolgáltató Központ és Fejlesztő Iskola lett a kedvezményezett. A támogatást Kissné Papfalvi Nóra intézményvezetőnek R. Tóth Gábor, a Délmagyarország és Délvilág főszerkesztője, a Lapcom Média Alapítvány kuratóriumának tagja adta át jelképesen.

A Presztízs díj nem jár pénzjutalommal, a győzteseknek erkölcsi elismerés a kitüntetés. Kiadónk olyan kommunikációs csomagot ajánlott fel számukra, amellyel egy éven át élhetnek lapjaink hasábjain. A díjakat az elismerés egyik támogatója, a CE Glass készítette.

Az év új vállalkozása

Stílus faipari Kft., Kovács István ügyvezető:
– Számunkra ez nagyon nagy elismerés, és úgy veszem észre, hogy a szakmában mindenkinek. További fejlődésre ösztönöz a Presztízs díj. Magyarországon egy kicsit még kuriózum, amivel foglalkozunk: hajóbelsők beszállítói vagyunk. Nem mindig készre gyártjuk az alkatrészeket, bizonyos fokig elkészítjük, és utána a nagy hajóépítő csarnokokban szerelik be ezeket a bútoralkatrészeket. Egy magyarországi gyárba szállítunk, amelynek holland a tulajdonosa. Romániában tervezik a bútorokat, amelyeket egy német hajóforgalmazó cégnek gyártunk.

Az év kisvállalkozása

Sikk Kft., Csikós Ferenc tulajdonos: – Nagy megtiszteltetés, hogy egyáltalán gondoltak erre a friss vállalkozásra, amelyet idén februárban indítottunk. Újszentivánon van a vágópont és a feldolgozó húsüzlet. A későbbiekben szeretnénk bővíteni. Jelenleg én dolgozom egyedül, de a pályázati lehetőségek adottak arra, hogy tudjak fölvenni fiatalokat, akiket ki tudunk nevelni erre a feladatra. A cél az, hogy a közétkeztetésben is részt vegyünk, csak az a probléma, hogy nincs elég alapanyag. Az itthoni, jó minőségű sertéseket szeretném feldolgozni, és azt adni a vásárlóknak.

Az év vállalkozása

Váll-Ker Kft., Tóth István ügyvezető: – Korábban már pályáztunk a díjra, akkor sajnos nem voltunk eredményesek. Nagyon örülünk neki, hogy pont a 10. évforduló alkalmával nyertük el. Remélem, hogy az elkövetkező időben is rá fogunk szolgálni. Szerencsére nagyon jó piacunk van Európán belül Németországban, Dániában, Angliában, Svájcban és Svédországban. A kollégáimmal mindent megteszünk azért, hogy a díj színvonalának megfelelően állítsuk elő a termékeinket. Az a szlogenünk, hogy ami ma minőségben, mennyiségben elegendő, az holnap már kevés, ezért mindennap meg kell újulni.

Átadtuk a 2013-as Presztízs díjakat. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Az év üzletembere (megosztva)

Dr. Zolnay Kriszta gyógyszerész, a  Kígyó Patika vezetője:
– Jó érzés, amikor megveregetik az ember vállát, és egy ilyen alkalom tökéletes arra, hogy az ember érezze: amit csinál, azt jól csinálja. A színpadról szerettem volna minden nőnek üzenni, hogy egy férfias világban is van esélyünk arra, hogy bebizonyítsuk, nemcsak a családunkban, hanem az élet minden területen képesek vagyunk teljesíteni. Tíz év után kiderült, hogy a Presztízs gálán nőnek is lehet nyernie. Megtaláltam azokat a területeket, ahol nőként, anyaként és a sportban is jól érzem magam.

Ledó Ferenc kertészmérnök, Dél-alföldi Kertészek Szövetkezetének elnöke: – Nagy öröm számomra, hogy a mecénások kiválasztottak. Úgy gondolom, hogy az elmúlt időszak munkáját díjazták. Ez nemcsak az én díjam, hanem azé a közösségé is, amelyet képviselek. Büszkék vagyunk rá, hogy ebben a rohanó világban közel 3000 családnak tudunk közvetve vagy közvetlenül a megélhetéséhez hozzájárulni azáltal, hogy a zöldség-gyümölcs termelését integráljuk, és az adott szituációban mindig a legjobban próbáljuk értékesíteni.

Az év középvállalkozása

Pharmacoidea Kft., Dr. Letoha Tamás ügyvezető igazgató:
– Mindannyian szegediek vagyunk, akik a vállalkozásban dolgozunk. Itt nőttünk fel és kezdtük el hasznosítani a tudást, így nagy jelentősége van annak, hogy a legszűkebb hazánkban elismernek. Célunk, hogy a tudás minél szélesebb régiókba szétáramoljon. Tíz világszintű gyógyszergyárral kutatunk, ez már egy beteljesült álom. A lényeg, hogy a tudásunk minél több partnert találjon. Törekszünk rá, hogy ezek a gyógyszergyári kapcsolatok szilárddá váljanak, hogy még húsz év múlva is tartson az együttműködés.

A KÉSZ cégcsoport különdíja

dvb Délmagyarországi Vasbetonipari Kft., Csada László ügyvezető:
– Minden díjnak örül az ember, főleg, ha szakmai elismerés is. 1991 óta vagyunk talpon, és ahogy a gazdaság változott, úgy változtunk mi is. Először a túlélés volt a cél, aztán a megerősödés. A 2000-es évek elején erős fejlődésen mentünk keresztül, ekkor volt a stadionprogram, trafóházak jöttek, ez tartást adott a cégnek. 2008 óta változó a helyzet, hol az év eleje, hol a vége az erősebb. Azóta egy komplett erős évünk még nem volt, de még mindig élünk, és reménykedünk, hogy ez jó pár évig így is marad.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enyhe forintgyengülés

Az eurót nem sokkal este hét óra előtt 299,82 forinton jegyezték. Tovább olvasom