Gazdaság

2009.02.04. 21:52

Az összes APEH bírság egy könyvben

Január vége óta az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) honlapján megtalálható az a "Bírságolási kézikönyv", amely egybefoglalja az adóhatóság szankcionálási elveit, a kiszabható bírságok mértékét - mondta Varga Lászlóné, az APEH elnök-helyettese szerdán.<br>

A www.apeh.hu honlapon az adózók egy helyre gyűjtve találják meg az eddig is meglévő és közzétett szankciókat, ezzel is egyszerűbbé téve a keresést. Az adózás rendjéről szóló törvény, és az abban foglalt szankciók alapján készült kézikönyv létrehozásának az is célja volt, hogy az adózókat a jogszabályok betartására ösztönözze.

A Bírságolási kézikönyvről szóló közlemény hangsúlyozza: az adóhatósági bírság kiszabására csak akkor van lehetőség, ha az eljárás minden kétséget kizár. Az adóhatóság minden esetben köteles figyelembe venni az adózó javára szóló körülményeket és bizonyítékokat.

Címkék#adó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!