Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

Az ember társas lény!

Ezt sokszor hallottuk már. De valóban így van ez? Amikor az ember a hírműsorokat és a mindennapi életet nézi, nem biztos, hogy az az érzése támad, hogy ez az állítás igaz. Brutalitás, gyermekek ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények, fiatalkorú gyilkosok és a sort hosszan folytathatnánk. Félelmetes környezet!

Egyéni boldogulásunkhoz mégis szükséges megszerezni mások támogatását. A közös baráti, családi, munkahelyi események is boldog pillanatokkal gazdagítják életünket. Bár lehet, hogy ez csak az emberre kényszerített társasági máz, amely alatt mindenkiben ott lapul a barbár.

Szerintem mindenkinek megvan a saját elképzelése arról, hogy hogyan is van ez. Miért viselkednek az emberek néha kedvesen, néha fékevesztett vadállatként. És ezek közül valamelyik a „természetes" és valamelyik csak megjátszott. Összezavarodhatunk a sok vélemény és elképzelés hallatán, és elbizonytalanodunk azzal kapcsolatban, hogy eddigi emberi kapcsolatainkra valóban támaszkodhatunk-e.

De mégis, lennie kell egy kiútnak és egy valódi megoldásnak, amely olajozottá teszi a hétköznapokat, és élhetővé teszi mindennapjainkat. Számunkra is jobb, ha a társadalmunkban több a kellemes pillanat és kedves viszonyulás irányunkba, mint ha félnünk kell kint az utcán, vagy akár saját házunkban. Nem igaz?

A jó modor ismerete, napi alkalmazása segít megértetni magunkat másokkal, és visszaépíti a megrengett bizalmat embertársaink irányába. Sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk, a jó modor három gyakorlati pontból áll:
1. Tarts fent jó kétirányú kommunikációt!;
2. Ismerd el mások fontosságát!;
3. Ismerd a helyi szokásokat!

Kár várni vele holnapig, érdemes elkezdeni a gyakorlatban azonnal!

Nagy Béla

Comline Budapest Kft.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Top 10: melyek a legnépszerűbb OKJ-képzések?

Az olcsó és gyorsan elvégezhető OKJ tanfolyamok vezetik a toplistát 2013 első félévében - derült ki egy friss felmérésből. Tovább olvasom