Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Azonosítani kell nyárig magunkat a bankban

Nyártól nem indíthatnak banki műveleteket azok az ügyfelek, akiket a pénzintézetek nem azonosítottak teljeskörűen - hívta fel a figyelmet nemrégiben a Magyar Bankszövetség, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyminisztérium közös sajtóközleményében.
Június 26-áig minden pénzintézetnek el kell végeznie azoknak az ügyfeleknek az átvilágítását, akikkel 2017 júniusa előtt szerződtek. Az ehhez szükséges adatok, dokumentumok postán, egyes intézeteknél pedig élő videóbanki vagy netbanki úton is megadhatók.

Az átvilágítást a 2017 júniusában hatályba lépett pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás elleni törvény írja elő. Ez alapján a pénzintézeteknek rendelkezniük kell a lakossági ügyfelek meghatározott adataival, valamint a személyazonosságot és a lakcímet igazoló okmányaik másolatával.

A szolgáltatók a szükséges teendőkről részletesen tájékoztatják azokat, akiknek hiányosak az adatai, illetve dokumentumai. Fontos, hogy az ügyfelek jelentős részéről még nem állnak rendelkezésre az új előírásoknak megfelelő adatok és dokumentumok – ők bajba kerülhetnek a határidő lejárta után. Egyszerűen nem tudnak utalni, illetve pénzt felvenni a számlájukról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó: az izraeli cégek hozzájárulnak a magyar gazdasági dimenzióváltásához

Szijjártó: az izraeli cégek hozzájárulnak a magyar gazdasági dimenzióváltásához
Az izraeli cégek elégedettek a magyarországi gazdasági környezettel és a kormánnyal folytatott… Tovább olvasom