Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Csődeljárást kért maga ellen a Pápai Hús 1913 Kft.

A Veszprémi Törvényszék a csődeljárás lefolytatását végzésben elrendelte.
A Pápai Hús 1913 Kft. csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be a Veszprémi Törvényszékhez július 9-én - jelentette be a társaság hivatalos honlapján csütörtökön.

Közleményükben ismertetik: a törvényszék a csődeljárás lefolytatását végzésben elrendelte, vagyonfelügyelőként a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-t jelölte ki.

Emlékeztetnek rá, hogy a céget a közelmúltban a kormány rendeletben stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek minősítette, ezért a csődeljárást az erre vonatkozó szabályok szerint kell lefolytatni.

A társaságot szerdától ideiglenes fizetési haladék illeti meg a csődeljárásról szóló végzés közzétételéig, amely a csődeljárás kezdő időpontja lesz. A végzés közzétételéről a Veszprémi Törvényszék intézkedik. A társaságot a végzés közzétételétől fizetési haladék illeti meg a közzétételt követő 120. napot követő második munkanap 0 óráig.

A cég közölte, a Pápai Hús 1913 Kft. jelenlegi gazdasági helyzetében a tulajdonosok nem találtak más megoldást, mint a csődeljárás lefolytatása iránti kérelem benyújtását. A csődeljárás célja, hogy az adós fizetési haladékot kapjon, és ennek időtartama alatt megtalálja a megoldást arra, hogy fizetőképességét helyreállítsa és ennek érdekében csődegyezséget kössön.

Hozzáteszik: a jogos hitelezői igényeket szeretnék kielégíteni, mindent megtesznek azért, hogy partnereik bizalmát ne veszítsék el. A cég partnereit továbbra is szerződésszerűen ellátja termékekkel.

A Magyar Közlönyben július 3-án jelent meg az a kormányrendelet, amely szerint a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a Pápai Hús 1913 Kft-t.

A törvény szerint a kormány rendeletben stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek minősítheti azokat a gazdálkodó szervezeteket, amelyek adósságainak rendezéséhez, hitelezőikkel való megegyezéséhez, reorganizációjához nemzetgazdasági érdek vagy kiemelt közérdek fűződik.

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Pápa polgármestere a Pápai Hús legutóbbi rendkívüli közgyűlését követően az MTI-nek elmondta: Politzer József ügyvezetői megbízását visszavonták és munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntették, helyére határozatlan időre Uzsoky Andrást nevezték ki. A vezetőváltás okát nem indokolta. Emlékeztetett, hogy a cégben az önkormányzat április 22-én szerzett tulajdonrészt, azóta a mintegy négyszáz beszállítóval szemben fennálló tartozás rendezésére kétmilliárd forintot fordítottak, és a velük szemben fennálló kötelezettségeiket folyamatosan csökkentik.

A Pápai Hús 1913 Kft.-ben tulajdonos cégek, a Dedeko Kft. és a Nyugat-Agro Kft. március 6-án fogadták el az üzletrészek átruházására tett önkormányzati ajánlatot, így a város 88,4 százalékos tulajdonosa lett a cégnek, a fennmaradó rész a Pápai Víz-és Csatornamű Zrt.-nél maradt. A tulajdonosok akkor úgy döntöttek, hogy a Pápai Hús Kft. törzstőkéjét csaknem 1,3 milliárd forinttal emelik, addig a cég törzstőkéje 590 millió forint volt.

Olvasóink írták

  • 1. qrumpli 2013. július 11. 19:25
    „Hurráááá!
    Ha ez bejön ehetünk majd olcsó tevehúst fókahússal.
    Végre egy jó hír.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősödött a forint, 292 közelében az euró

Az idén a leggyengébb forintárfolyam március 18-án volt 308,65 forintos eurójegyzésen. Tovább olvasom