Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Egyesül a Libri Csoport és PORT.hu

A kultúrára fogékony fogyasztók már a közeli jövőben tapasztalhatják az egyesülés előnyeit.
A Libri Csoport többségi, 80,5 százalékos tulajdonrészt szerzett a PORT.hu-ban, a két cég az egyesüléstől hatékonyabb jelenlétet vár a magyarországi és a közép-kelet európai kulturális és médiapiacon - közölték a cégek hétfőn.

"A Libri nem csupán a könyvekben látja a jövőt, hanem e termékkört bővítve más, a kultúrával kapcsolatos szolgáltatások piacára is szeretne belépni. Ebben a folyamatban kitűnő partner a PORT.hu" - idézi a közlemény Walitschek Csillát, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatóját.

A most létrejövő kulturális- és médiacsoport stratégiai irányítását a Libri Csoport tulajdonosa, Balogh Ákos, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. ügyvezetője, Walitschek Csilla, valamint a PORT.hu alapítója, Veszelovszki Zsolt gyakorolja. A Libri Csoport képviseletét a PORT.hu vezetésében a tulajdonosok oldaláról a Libri ügyvezetője látja el.

A kultúrára fogékony fogyasztók már a közeli jövőben tapasztalhatják az egyesülés előnyeit, még komplexebb és teljesebb ajánlókkal, a könyves tartalmak kiteljesedésével, egységesített regisztrációs rendszerekkel, amelyek mind a felhasználók nagyobb kényelmét és teljes körű kiszolgálását teszik lehetővé - mondta Walitschek Csilla.

Az MTI kérdésére hozzáfűzte, hogy az indítandó új szolgáltatásoktól eredménynövekedést várnak, erre vonatkozóan azonban nem árult el konkrét előrejelzést. A Libri tavalyi eredményei kapcsán hangsúlyozta, hogy a könyvpiacot sújtó recesszió ellenére is néhány százalékos forgalomnövekedést tudtak elkönyvelni.

A 20 éves Libri Könyvkereskedelmi Kft. mintegy 400 munkavállalót foglalkoztató országos hálózat, amely 34 üzletével, internetes áruházával, nyolcmilliárd forint feletti éves forgalmával az ország egyik legnagyobb könyvértékesítőjeként 1,6 millió vásárlót szolgál ki évente.

Az 1996-ban alapított PORT.hu napjainkra a legnagyobb kulturális információs szereplővé vált a magyar piacon. A PORT.hu oldalainak látogatottsága naponta közel 300 ezer fő, ami a legnagyobb magyarországi hírportálok látogatottságával vetekszik. A cég további 5 környező országban nyújtja ugyanezen szolgáltatásait - olvasható a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Bankszövetség azt reméli, hogy 2013-tól megszűnik a bankadó

Várakozásaik szerint az új árfolyamgát nagyon népszerű lesz, a devizahiteleseknek akár 90 százaléka… Tovább olvasom