Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Ellenőrzi a kölcsönadókat a NAV

Kötelező vagyonvizsgálatot vezet be az adóhatóság a kölcsönadó magánszemélyeknél.
Az adóhatóság köteles elrendelni a vagyonvizsgálatot azoknál a magánszemélyeknél, akik kölcsönnel járultak hozzá mások gyarapodásához - írta pénteki számában a Magyar Nemzet a Kúria egy adóperben hozott döntésére hivatkozva.

A perben az ellenőrzött személy arra hivatkozott, hogy kiadásainak egy részét kölcsönből fedezte. Az ügyben az adóhivatal négy év adóbevallásai alapján azt vizsgálta, hogy az érintett magánszemély miből fizette a kiadásait. Az adatok, a számlák, a hivatalos iratok arra utaltak, hogy az adózó többet költött, mint amennyire a bevallott jövedelméből telt volna. Az ellenőrzött azt állította: kölcsönt vett fel, ez volt a vagyongyarapodásának alapja.

Linczmayer Szilvia, a NAV szóvivője a lapnak úgy nyilatkozott: a Kúria döntése megerősíti a hatóság eddigi gyakorlatát. Mint mondta, a vagyonosodási vizsgálat alá vontak leggyakrabban azt állítják: bejelentett jövedelmüket kölcsönnel egészítették ki. Ilyenkor megkeresik a hitelezőt és amennyiben a felek nem vitatják a kölcsönt, a hatóság áttekinti a kölcsönadó bevallását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mezőgazdasági biztosítások

Az idei évtől minden termelőnek érdemes csatlakoznia a mezőgazdasági biztosítások új, kétpilléres rendszeréhez. Tovább olvasom