Magyar Falu Program

2021.01.14. 16:40

Ennyiből fejlesztik a temetőt Ópusztaszeren

– A Magyar falu programban 1,25 millió forintot nyertünk temetőrekonstrukcióra, ami arra elég, hogy a bejárat felőli drótkerítést újra cseréljük és a kaput felújítsuk. A munkák a jobb idő beköszöntével indulhatnak – mondta Makra József, Ópusztaszer polgármestere.

I. P.

Ópusztaszer temető kerítése 2021.01.13. képen: Fotó: Török János DM TJ

Hozzátette, a sírkert folyamatos fejlesztésére a kulturáltabb körülmények megteremtése mellett az ősök iránti tisztelet is kötelezi őket.

A faluvezetés valóban odafigyel a temetőre: a ravatalozót már korábban felújították – egy kis csinosítás azért még ráfér, mert egy-két helyen levált a vakolat, közölte a polgármester –, tavaly urnafalat építettek a Magyar falu programban megítélt nagyjából 2,7 millió forintból, kettő és négy férőhelyes részeket is kialakítottak.

Nemsokára új, szebb kerítés vigyáz majd az ópusztaszeri temetőre. Fotó: Török János

Erre nagy szükség volt a temető újabb részén, mert manapság már nem mindenki akar hagyományosan, koporsósan temetkezni, vagy nincs rá pénze, de számukra is biztosítani kell azt, hogy elhunyt szeretteiket méltó körülmények között helyezhessék el

– indokolt Makra József. Majd sorolta a sírkerttel kapcsolatos további terveket: a belső, pillanatnyilag gyepes közlekedőutakat szilárd burkolattal szeretnék ellátni és az új részt nagyobb kerítéssel összekapcsolni a jenlegi temetővel.

Az elképzelt fejlesztések számításaim szerint több 10 millió forintba kerülnek majd, ez azt jelenti, hogy pályázatfüggők és várunk a megfelelő kiírásokra. Vagyis megjósolhatatlan, mikor válhatnak valósággá

– mondta Makra József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!