Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Európában 235 ezer család melegszik makói kandallók mellett

Makó - A 22 éve alapított makói Váll-Ker Kft. lett tavalyi Presztízs-gálánkon az év vállalkozása. A cég első embere, Tóth István úgy gondolja, az elismerést többek között annak köszönhetik, hogy folyamatosan fejlesztenek, igazodva nyugat-európai megrendelőik igényeihez.
– Nagy megtiszteltetés számunkra a Presztízs díj. Úgy gondolom, annak egyik jele, hogy hírnevet szereztünk a megyében, de még az országhatáron kívül is – mondja Tóth István, a kandallókat gyártó makói Váll-Ker Kft. ügyvezető igazgatója. A száz százalékig magyar, helyi tulajdonban lévő cég lett lapunk díjátadó gáláján az év vállalkozása. A társaság első embere úgy gondolja, a díj külföldi megrendelőik előtt tovább fogja öregbíteni a társaság jó hírét, ami akár további megrendeléseket is jelenthet.

Tóth István a Váll-Ker egyik új csarnokában. Fotó: Szabó Imre
Tóth István a Váll-Ker egyik új csarnokában. Fotó: Szabó Imre

A 22 esztendeje alapított Váll-Ker Makó legnagyobb létszámú helyi tulajdonban lévő vállalkozása. Jelenleg 250 főt foglalkoztat, de a beszállítókat is beleszámolva közel 800 ember dolgozik a cégnek. Tavaly 31 ezer darab kandallóra volt megrendelésük, idén több mint 50 ezer legyártására készülnek. Bevételük 98 százaléka exportból származik: Angliába, Dániába és Németországba is szállítanak rendszeresen. Ahhoz, hogy tartani tudják a lépést a nyugat-európai igényekkel, folyamatosan fejleszteniük kell. Tóth István büszkén mondja: pályázati források felhasználásával most is építenek két új csarnokot újvárosi telephelyükön, lemezmegmunkáló berendezéseik pedig a legkorszerűbbek a megyében.

A Váll-Ker Kft., mint többször megírtuk, az a cég volt, amelyiknek nemhogy nem ártott a válság, még előre is tudott lépni a nehéz időkben. Ez magyarázható azzal, hogy a világon mindenütt igyekeztek az emberek leszorítani a földgázfűtés költségeit, ennek pedig kiváló eszköze a kandalló. A fejlődéshez azonban kellett az is, hogy a társaság folyamatosan igazodjon a nyugat-európai megrendelők egyre komolyabb minőségi elvárásaihoz. A társaság tavaly 3,2 milliárdos árbevételt ért el, s számításaik szerint szerte Európában 235 ezer család melegszik a hűvös napokon az ő kandallójuk mellett.

Díjazottak, mecénások, támogatók 2013-ban

2013. november 28-án 5 kategóriában hirdettünk győzteseket: Az év új vállalkozása a Stílus Faipari Kft., Az év kisvállalkozása a Sikk Kft., Az év középvállalkozása a Pharmacoidea Kft., Az év vállalkozása a Váll-Ker Kft.
Az év üzletembere Presztízs díjat ketten kapták: dr. Zolnay Kriszta gyógyszerész, a Kígyó Patika vezetője és Ledó Ferenc kertészmérnök, a Dél-alföldi Kertészek Szövetkezetének elnöke. Az üzletembereknek a Vodafone különdíjakat is átnyújtott. A KÉSZ cégcsoport különdíját a dvb Délmagyarországi Vasbetonipari Kft.-nek ítélték oda. A díjazottakat a mecénások jelölték: a KÉSZ cégcsoport – mint a díj kiemelt mecénása –, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Hungerit Zrt., a Lapcom Zrt., a Legrand Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem.

A Presztízs díj támogatói: a CE Glass cégcsoport, a Szegedi SZEFO Zrt., valamint a Naturtex Kft., főtámogató a Vodafone. A díj mecénásai tavaly is kiválasztották azt az alapítványt, amelynek 1 millió forintot ajánlottak fel a jegybevételből. 2013-ban a GEMMA Szociális Szolgáltató Központ és Fejlesztő Iskola lett a kedvezményezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Januárban megállt a bankszámlák drágulása

A tavalyi áremelkedés mögött egyértelműen a tranzakciós illeték bevezetése állt. Tovább olvasom