Milliárdokkal harcol az illegális hulladék ellen a kormány

Elsőként a legszennyezettebb területeket hozzák rendbe.

Az illegálisan elhelyezett hulladék felszámolására indított „Tisztítsuk meg az országot!” elnevezésű program első ütemére 13 milliárd forintot biztosít a kormány – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára szerdán Esztergomban.

Boros Anita a város egyik külterületi, nagy kiterjedésű, illegális hulladéklerakójánál tartott sajtótájékoztatón kiemelte, ebből az összegből elsőként a legszennyezettebb területeket hozzák rendbe.

Az államtitkár hozzátette, szeptember végén zárul az országos program próbája, amelyben több településtípuson, illetve jellemző lerakóhelyeken vizsgálták a szemét összetételét.

Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, a 25 és 40 ezer közötti lakosságszámú, megyei jogú városi ranggal nem rendelkező települések közül a napokban megjelent kormányhatározat Esztergomot jelölte ki a mintaprogram megvalósítására.

A városban december végéig 10 helyszínről 450 tonna illegális hulladékot szállítanak el. Ehhez a kormány 15 millió forintot biztosít, az önkormányzat pedig visszatérően ellenőrzi a megtisztított területeket – ismertette a polgármester.

Hozzászólások

Szponzorált tartalom 
Érdekességek a tojásról, amit nem biztos, hogy tudtál
Egy kanapén Gyurcsány Ferenccel – a legtöbb ember számára fenyegetésnek hangzik
Nem így Osváth Zsolt számára, aki a szemkilövető baloldali politikus emberi oldalát akarta megmutatni.
Végső búcsút vettek az első magyar paralimpiai bajnoktól
A Farkasréti temetőben kedden kísérték utolsó útjára Tauber Zoltánt.
Diákbarát suli a Rókusvárosi II. Számú Általános Iskola
A koronavírus miatt a legtöbb általános iskola egyelőre úgy tűnik nem, vagy csak online tud nyílt napokat tartani, így a leendő elsősök szülei számára megnehezedett az iskola­választás.
Gulyás Gergely: erős Magyarország nincs kulturális erő nélkül
A debreceni Déri Múzeumban 25 éve látható együtt Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiája: az Ecce Homo, a Krisztus Pilátus előtt és a Golgota.
24 órán belül két tétmeccsel megkezdte az idényt a Vidux-Szegedi RSE
Elhunyt Gyürki István