A tavalyi év adótanácsadója szerint a magyar adókörnyezet versenyképes a régióban

Az egyéni vállalkozók figyelmét Barta Péter arra hívta fel, hogy az idén 12 millió forintra emelték az alanyi áfamentesség határát.

A jelenlegi magyar adókörnyezet kifejezetten versenyképes régiós összehasonlításban a maga kilencszázalékos társasági adójával – jelentette ki a Magyar Hírlapnak a tavalyi év adótanácsadójának választott Barta Péter. Az áfa mértéke ugyan a legmagasabb az Európai Unión belül, de az a vállalkozásokat nem érinti, hiszen az áfa csak átmenő tétel, és nem költség egy vállalkozás számára – tette hozzá a szombaton megjelent interjúban.

Úgy vélekedett, hogy a közelmúltbeli adóváltozások alapvetően a kis- és középvállalkozásoknak kedveznek, különösen vidéken, ahol komoly támogatásokat is igénybe vehetnek. Az idei változások közül a tanácsadó a csoportos társasági adóalanyiság bevezetését emelte ki. Ez teljesen új jogintézmény a magyar adójogban, és előnye, hogy a csoporttagoknak az egymás közötti ügyleteikről nem kell transzferár-dokumentációt készíteniük – fejtette ki.

Az egyéni vállalkozók figyelmét Barta Péter arra hívta fel, hogy az idén 12 millió forintra emelték az alanyi áfamentesség határát.

szponzorált tartalom
Akár tíz évig is velünk maradhatnak az eldobált csikkek
Mit tesz a súlytalanság az űrhajósok testével?
Hosszabb űrbeli tartókodás esetén jelentős kedvezőtlen változásokat mértek a szervezetükben.
800 ezret fizethet Márki-Zay
Márki-Zay Péternek ki kell fizetnie a vásárhelyi kórháznak azt a 800 ezer forintot, amit az első- és másodfokú bírósági ítélet, valamint szerdán a Kúria is megállapított. A perköltséget is viselnie kell.
Egy kisvárosi séf lett az év szakácsa Németországban
A rajnavidék-pfalzi Piesport kisvárosban működő Restaurant Schanz a lehetséges húszból 19 pontot ért el.
Meggyilkoltak egy magas rangú iráni atomtudóst Teherán közelében
Az iszlám külügyminiszteri tárca tájékoztatása szerint „terroristák” egy rajtaütésben meglőtték az éppen az autójában ülő Mohszen Farizadét.
Megjött a delegáció! Román barátaink annó 1978
Újragondolt Annó sorozatunkban Somogyi Károlyné fotóriporter mutatja meg, milyen volt egy baráti delegáció 1978-ban.
Kiderült, mikor rendezik jövőre a Gyulai Memorialt
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) kiadta második számú egynapos sorozatának, a Kontinentális Kör Arany versenyeinek 2021-es naptárát.