Gazdaság

2009.05.23. 10:04

Ingatlanadó: úgy már tetszik, ha más fizeti

Az emberek nagy többsége már támogatja az ingatlanadó bevezetését - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből. A kizárólag 30 millió forintnál értékesebb ingatlanok megadóztatását a válaszadók 71 százaléka támogatja. <br> <br>

Delmagyar.hu

Míg korábban, az értékhatár nélküli ingatlanadó bevezetését szinte mindenki elutasította, addig a kizárólag 30 millió forintnál értékesebb ingatlanok megadóztatását már a válaszadók 71 százaléka támogatja.

A komplex vagyonadó, amely az ingatlanokon kívül az autókra, a repülőkre és a jachtokra is vonatkozna, az 1-től 5-ig terjedő skálán 3,9-es osztályzatot kapott. Bajnai Gordon szerint a vagyonadó a lakosság 95 százalékát nem terheli majd.

Az adó 200-250 ezer ingatlant érint majd. A vagyonadót egyébként önbevallás alapján az APEH szedi majd be. Az ingatlan értékét tehát a tulajdonos maga állapíthatja meg, azonban ha ezzel nem ért egyet az adóhivatal, felbecsülheti az ingatlant.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!