Gazdaság

2009.06.09. 10:36

Jól járnak az autósok az új biztosítási szabályokkal

Jól járnak majd az autósok a kötelező biztosítás új szabályozásával, amelyet hétfőn este fogadott el a Parlament- olvasható a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) keddi közleményében.

Az írás szerint ők már csaknem négy éve szorgalmazták ezeket a változásokat, így a szerződések évfordulójának liberalizációját, illetve a központi kártörténeti nyilvántartás létrehozását. Ezek ugyanis az ügyfelek érdekeit szolgálják.

A jelenlegi bonus-malus nyilvántartás a tapasztalatok szerint korántsem hatékony, ami sok ügyfél számára teszi szükségessé, hogy maga járjon utána kártörténeti igazolásának, ez pedig akár hónapokba is telhet. Az új nyilvántartás viszont mindezt kiküszöböli majd- áll a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének keddi közleményében.

Az is előnyös lesz szerintük az ügyfeleknek, hogy jövő januártól nem csak rögzített időszakban, év végén, hanem év közben is lehet majd kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) váltani. Jövőre a szerződés megkötésének évfordulóján lehet majd váltani, vagy új szerződést kötni a régi társasággal. Így el lehetne kerülni, hogy a tömeges szerződéskötések miatt az autósok ne kapják meg időben a szükséges igazolásokat.

A közlemény szerint a szövetség a kötelező biztosítás szabályozásának területén a jövőben is jelentős szerepet kíván betölteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!