Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Kétélű fegyver a béremelés

A kisebb keresetűek kompenzálásáról szóló rendelet 2012. január elsejei hatályba lépése miatt veszélybe kerülhet azoknak a cégeknek a versenyképessége, ahol a kiskeresetűek aránya magasabb - írja a Világgazdaság.
A lap információi szerint a Magyar Villamos Műveknél (MVM) már megtörtént a bérkompenzáció és a MÁV is "lépett" már. A MÁV-nál a bruttó havi átlagfizetés 216,3 ezer forint volt. Az emelés a 18 560 főből 17 012 főt érintett.

A versenypiaci cégeknél nem automatikus az emelés. A Videotonnál is megtörtént a béremelés, de csak azért - mondta el a Világgazdaságnak Sinkó Ottó vezérigazgató -, mert a cég eredményessége ezt lehetővé tette. A 2012-től kötelező szintű emelésre viszont nem látszik több tartalék. A vezérigazgató hozzáfűzte: mivel a Videoton bulgáriai leánycége nincs ilyen nyomásnak kitéve, "az ésszerű gazdálkodás szem előtt tartása nem zárja ki, hogy a továbbiakban inkább az ottani fejlesztésekre összpontosítson a Videoton".

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2011. július 11. 08:28
    „.....ahol a kiskeresetűek aránya magasabb....Nem baj, legfeljebb ritkábban cseréli le Audiját,Volvoját és Mercedeszét a tulaj! No meg hát azt sem kell eltagadni,hogy szándékosan foglalkoztatják munkásaikat minimálbéren,tehát valamikor csak el kell jutni az európai jövedelemszintre,ha már egyszer tíz-tizenöt éve eljutottunk az európai mértékű árszintre! Nem de bár, vagy nincs igazam?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ÁSZ: Budapest mozgástere leszűkült

Az elmúlt években folyamatosan nőtt a főváros eladósodottsága. Tovább olvasom