Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Kisvállalkozások informatikai fejlesztésre pályázhatnak

Közel 11 milliárd forint áll a kis- és középvállalkozások rendelkezésére az Új Széchenyi Tervben meghirdetett pályázat keretében július 1-től informatikai infrastruktúra fejlesztése - jelentette be pénteken Egerben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára.
Az 1-10 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatás egyaránt felhasználható hardverek és szoftverek beszerzésére, honlapok és webáruházak kialakítására és frissítésére, illetve a pályázó cég munkatársainak informatikai képzésére - közölte Nyitrai Zsolt.

A kormányzat legfőbb célja a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása nyomán új munkahelyek létrehozása. A honlapok és a webáruházak létrehozása jelentősen bővítheti a szektor piacát és árbevételét, ezáltal a foglalkoztatottak számát is - tette hozzá.
A politikus elmondta, hogy a pályázati forrásból a nyertes vállalkozások a fejlesztések értékének 40-50 százalékát finanszírozhatják.

Ezt a leegyszerűsített pályázati rendszer is segíti. Ugyanis, ma már nem kell 70 oldalas, több száz adat feltüntetését követelő pályázati íveket kitölteni.

Éppen az a célja a kormányzatnak - folytatta -, hogy a rendelkezése álló források minél rövidebb idő alatt eljussanak a gazdaságba.
Ezért a pályázat benyújtása után 30 napon belül döntenie kell a bíráló bizottságnak, illetve a nyertesekkel a bírálattól számított 15 napon belül meg kell kötni a támogatási szerződést - magyarázta.

A pályázat egyben lehetőséget nyújt a magyarországi informatikai cégeknek is termékeik és szolgáltatásaik értékestésére, ami ugyancsak bővítheti a munkahelyek számát - fűzte hozzá.

A forrás 2012 végéig pályázható, illetve addig, amíg ki nem merül a rendelkezésre álló keret - mondta Nyitrai Zsolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

26 ezer céget töröltek idén

26 ezer 116 céget töröltek 1 év alatt Magyarországon, vagyis az összes létező vállalkozás 4,62 százalékát. Tovább olvasom