Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Londoni elemzők javítják euróövezeti, magyar GDP-előrejelzéseiket

Jelentősen javították az euróövezet - és ennek nyomán a közép-kelet-európai gazdaságok, köztük Magyarország - idei és jövő évi növekedésére adott előrejelzésüket londoni pénzügyi elemzők, arra a véleményükre hivatkozva, hogy most már "nagyobb bizalommal" lehet hinni "a legrosszabb euróövezeti forgatókönyv" elkerülésében.
A UBS bankcsoport londoni befektetési részlegének elemzőstábja a piac számára pénteken összeállított új, átfogó prognózisában közölte, hogy Németország és Franciaország javuló növekedési kilátásai miatt az eddiginél kevésbé mély idei recessziót vár a valutaunióban. A ház új előrejelzése szerint az euróövezet gazdasági teljesítménye 2012 egészében átlagosan 0,4 százalékkal esik vissza a UBS elemzői által eddig várt 0,7 százalékos csökkenés helyett.

A cég 0,8 százalékról 1,1 százalékra javította jövő évre szóló euróövezeti növekedési becslését.

A magyar hazai össztermék (GDP) eddig jósolt 0,5 százalékos idei csökkenése helyett most már csak "csekély", 0,1 százalékos gazdasági visszaesést várnak 2012 egészére Magyarországon a UBS londoni szakelemzői, a 2013-ra szóló növekedési előrejelzésüket pedig 1,4 százalékról 1,7 százalékra emelték a pénteken kiadott új előrejelzésükben.

Olvasóink írták

  • 1. kopkop 2012. március 16. 13:06
    „Mit szól ehhez az mszp?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rakodómunkás, gépészmérnök, forgácsoló kerestetik

Munkaerőpiaci barométert készített 2012-re a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat. Tovább olvasom