Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Munkaügyi ellenőrzés: 80 százalékos találat

Gazdaság - 1,3 milliárd forint bírságot szabott ki 2011-ben a munkaügyi hatóság. Feketén legtöbben még mindig a vagyonvédelemben dolgoznak.
– A tavalyi munkaügyi ellenőrzések adatai alapján kijelenthető, hogy a cégek többségénél igen gyakori a munkavédelmi, illetve a munkaügyi szabálytalanság. A vizsgált vállalkozások 57 százalékánál munkaügyi jogsértéseket, 82,8 százalékuknál munkavédelmi mulasztásokat állapítottak meg – írja a munkaügyi hatóságra hivatkozva a feketelista.hu.

Kiemelték, a hatóság tavaly 6434 esetben 1,3 milliárd forintnyi bírságot szabott ki. Azoknál a vállalkozásoknál, ahol először követtek el szabálytalanságot, nem büntettek. A feketefoglalkoztatottak aránya az építőiparban csökkent, míg a vagyonvédelemben nőtt. A vendéglátásban dolgozók foglalkoztatása sem tiszta: az összes feketemunkás 11 százaléka ehhez a szektorhoz köthető.

A portál nyilvánosságra hozta, hogy a győri Busch-Hungária Kft.-t 5 millió forint bírsággal sújtották. A kozármislenyi Balogh és Vidákovics Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-re 4,5 milliós bírságot szabtak ki, akárcsak a budapesti MédiaLOG Logisztikai Zrt.-re. A Colas-Hungária Építőipari Zrt.-t. neve mellett 3,5 millió forintos bírság szerepel. Egy másik részvénytársaságra, a FEJÉRVÍZ Fejér Megyei Önkormányzatok Víz- és Csatornamű Zrt.-re 1,8 milliós bírságot szabtak ki, míg a kecskeméti „CabTec" Kábelkonfekcionáló és Készülékgyártó Kft. munkavédelmi mulasztásait 1,5 milliós büntetéssel „honorálták".

Olvasóink írták

 • 6. matylapát 2012. április 20. 18:39
  „5. kalkutta Nem a "vagyonvédők" és biztonsági őrök a csalók, hanem az őket foglalkoztatók. Alkalmazottként dolgozunk, és járadékot nem fizetnek utánunk. Már többször jeleztük az APEH felé (még úgy hívták) de mire kivizsgálták volna, a cég huss, megszűnt. Évente jön az újabb és újabb. Akkor ki is a csaló ?”
 • 5. kalkutta 2012. április 20. 07:01
  „A "vagyonvédőkről" és biztonsági őrökről azt hinné az pógár, hogy afféle "hivatalos" emberek. Most meg kiderül, hogy ők is a csalók közé tartoznak? Hol marad akkor a tekintély?”
 • 4. roxper 2012. április 19. 17:41
  „Nem egy nagy összeg, ha csak 1000 ember dolgozott ezeken az ügyeken, havi bruttó 250-ért, akkor ez közel 4 mrd-jába került az államnak! Ha 250-en, akkor kb nullán van a behajtósdi...”
 • 3. Qllancs 2012. április 19. 16:56
  „Jóó pár céget tunék még ide sorolni . Se bejelentve nincs a dolgozó, se a bére kifizetve --még a jan. havi egy része is a tulajnál van. Se szabi , se fizu. Ha reklamálsz ---REPÜLSZ !!!!”
 • 2. uborka 2012. április 19. 16:56
  „Persze gondolkodjunk a fejétől bűzlik ugye????,minden vagyon védelmi céget ellenőriznék,van olyan is aki nem is cég ha nem összeálltak és fantomként dolgoznak, most ezt le irni nem lehet, mivel a lap törli az okos embereket és a csaló társaságot nem adja ki.......”
 • 1. uborka 2012. április 19. 16:52
  „A vagyon védelemben órabér 400 ft- és más semmi, kézbe kapva és jó napot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtagadhatja a NAV az adószámot

A NAV 2012. január 1-jétől a cégbejegyzésre kötelezett adózók adószámának megállapításához, az egyes… Tovább olvasom