Fotó: Shutterstock

Bezuhant a kínai autóeladások száma

Kínában, a világ legnagyobb autópiacán, 92 százalékkal esett az új autók eladása február első két hetében éves összevetésben az új koronavírus okozta járvány egyik hatásaként.

A kínai személyautó-gyártók szövetsége (CPCA) pénteken azt közölte, hogy február első hetében annak a hatására, hogy sokan otthonaikban maradtak, az új autók eladása 96 százalékkal zuhant, ekkor napi átlagban 811 járművet értékesítettek.

Február második hetében egyre több autókereskedő nyitotta meg boltját, aminek a hatására az eladott autók száma napi 4098 autóra emelkedett, de ez még mindig 89 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

Egy másik ágazati szervezet, a kínai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, a CAAM a múlt héten azt közölte, hogy januárban 18 százalékkal csökkent az új autók eladása Kínában. Januárban 1 millió 941 új járművet értékesítettek, 18 százalékkal kevesebbet tavaly januárhoz képest.

A CAAM adatai szerint januárban jelentősen visszaesett a járműgyártás is, a tavalyi azonos hónaphoz képest 24,6 százalékkal kevesebb, 1 millió 783 ezer jármű készült az ázsiai országban.

Januárban az elektromos és hibrid autók (new energy vehicles, NEV) értékesítése 54,4 százalékkal esett, a gyártásuk pedig 55,4 százalékkal zsugorodott.
Kínában tavaly már a második egymást követő évben csökkentek az autóeladások. A CAAM adati szerint 2019-ben 21,4 millió járművet értékesítettek Kínában, 9,6 százalékkal kevesebbet az előző évinél.

A NEV-autók eladása több mint négy százalékkal, 1,2 millióra csökkent 2019-ben.

Borítókép: illusztráció

Hozzászólások

Szponzorált tartalom
Lottózni otthon is lehet – biztonságos lottózási ötletek otthonra – #lottózzotthon
Felújítják a baksi komputat
Olvasóink jelezték, hogy a Baksról a komphoz, a révátkelőhöz ve­­zető úton dolgoznak, minden bizonnyal felújítják, ami már ré­­gen esedékes volt.
Szabályismertető applikációt adott ki a Nemzetközi Tenisz Szövetség
A telefonon, tableten és okostévén futtatható újdonság az általános előírásoktól a ritka vétségekig tartalmazza a sportág főbb tudnivalóit.
A Pádis csodavilágában csillagtúrázott a Hazajáró (videó)
Vannak mesés tájak a Kárpátok bércei között, amelyeket nem lehet elégszer meglátogatni.
Új látogatóközpont épül a balatonfüredi Lóczy-barlangnál
A mintegy 400 millió forintos uniós fejlesztés várhatóan jövő év februárjára készül el.
Van, ahol edzés lesz
A korona­vírus-­járvány ellenére a Bayern München labdarúgói hétfőtől újrakezdik az edzéseket.
Koronavírusban hunytak el a Cápa és a Bolygó neve halál filmek sztárjai
Lee Fierro 91 éves korában, Jay Benedict 68 évesen hunyt el a fertőzés okozta szövődmények következtében.