Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Népszerűsítik a magyar termék jelzést

Ma már közel 160 cég mintegy 4 ezer termékén, szolgáltatásán találhatók meg a védjegyek.
Együttműködési megállapodást kötött a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME) és a Magyar Termék Nonprofit Kft. a Magyar Termék védjegyek megbízhatóságának erősítése és a fogyasztók egyértelmű tájékoztatásának elősegítése érdekében - közölte az egyesület és a nonprofit társaság kedden az MTI-vel. A megállapodás értelmében a FOME segíti az eredetmegjelölő védjegyek népszerűsítését, valamint a szervezet szakértője részt vesz az egyes termékeket minősítő Tanúsítási Döntőbizottság munkájában is.

A tájékoztatás szerint az együttműködés tovább erősíti a kft. védjegyeinek megbízhatóságát, mivel a termék és szolgáltatás eredetét, jogszabályoknak való megfelelését független szakértői vizsgálat tanúsítja. A 12 éve alapított Magyar Termék nonprofit társaság célja, hogy eredettanúsító védjegyeivel támogassa a magyar áruk és szolgáltatások könnyű azonosíthatóságát, ezzel növelje a magyar termékek iránti keresletet.

Ma már közel 160 cég mintegy 4 ezer termékén, szolgáltatásán találhatók meg a védjegyek: a 100 százalékban magyar alapanyagból Magyarországon készült termékeket jelölő "Magyar Termék", az összetevőinek legalább felében magyar és teljes egészében itt feldolgozott "Hazai Termék", valamint az országban feldolgozott, de többségében import összetevőket tartalmazó "Hazai Feldolgozású Termék", illetve a 75 százalékban magyar hozzáadott értéket tartalmazó "Magyar Szolgáltatás".

A FOME 2003-ban alakult többek között annak érdekében, hogy segítse a fogyasztók érdekeinek védelmét, a megfelelő tájékoztatást és a fogyasztói oktatást. A szervezet országszerte 9 megyeszékhelyen pénzügyi fogyasztóvédelmi, 5 megyeszékhelyen a versenykultúra fejlesztését és a tudatos fogyasztói döntéshozatalt elősegítő tanácsadó irodával van jelen - ismertetik a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyelem, szigorodnak az adóeljárási határidők!

Figyelem, szigorodnak az adóeljárási határidők!
A tájékoztatás szerint a változás a Kúria egy őszi döntéséhez kapcsolódik. Tovább olvasom