Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Neves hotelt bírságolhatnak több százezer forintra

Számos hibát, és mintegy 150 kg lejárt, nem nyomon követhető élelmiszert találtak a NÉBIH munkatársai egy 4 csillagos szálloda éttermében.
Egy Hajdú-Bihar megyei 4 csillagos szálloda éttermében tartottak ellenőrzést a hét elején a NÉBIH szakemberei, ahol adminisztratív, higiéniai és élelmiszerbiztonsági hibákat tártak fel az ellenőrök.

Az ellenőrzés során a hivatal szakemberei 21 tétel, összesen 151 kg gyártói, illetve saját jelölés alapján lejárt minőségmegőrzési idejű, valamint jelölés alapján, illetve jelöletlenség miatt nem nyomon követhető élelmiszert találtak, melyek között ismeretlen eredetű vadhús és vadcsont is volt. A hatóság a fellelt jogsértő termékeket a forgalomból kivonta és felhasználását, forgalomba hozatalát megtiltotta.
GALÉRIA - Neves hotelt bírságolhatnak több százezer forintra. Fotó: Nébih

A helyszínen számos egyéb, higiéniai és adminisztratív probléma is akadt. Többek között a hűtőtérben a polcok rácsozata rozsdás, a hűtőajtók és a körülöttük lévő fal, valamint az ajtótokok piszkosak, szennyezettek, az élvédők több helyen sérültek voltak. A konyha területén fedetlen hulladéktárolókban gyűjtötték a hulladékot. Az önellenőrzési rendszer ellenőrzési lapjait előre kitöltötték, így maga az önellenőrzés értelmét vesztette. A hatóság határidő tűzésével felhívta az élelmiszervállalkozást a hibák kijavítására és a jogszerű működés helyreállítására.

Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökken, és képzetlenebb a munkaerő-tartalék

Csökken, és képzetlenebb a munkaerő-tartalék
A legtöbb kihasználatlan munkaerő Kelet-Magyarországon van, a legalacsonyabb arányt… Tovább olvasom