Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

Olaszországban nincs olyan termék, amit ne hamisítanának

Az olasz gazdaságtól évi 110 ezer munkahelyet és 6,9 milliárd eurót von el a termékhamisítás - állapította meg a római gazdasági fejlesztési minisztérium.
Az olasz gazdaságtól évi 110 ezer munkahelyet és 6,9 milliárd eurót von el a termékhamisítás - állapította meg a római gazdasági fejlesztési minisztérium hétfőn közölt felmérése, amely szerint nincsen termék, amely megmenekülne a hamisítás elől.

Az ékszerektől a cipőkig, a játékoktól a gyógyszerekig nincsen olyan kereskedelmi ágazat és nincsen olyan termék, mely ne esne a hamisítók áldozatául. Olaszország az áruhamisítás hazája - derült ki a minisztérium és a Censis társadalomtudományi kutatóintézet közös vizsgálatából.

A felmérés szerint a termékhamisítás súlyos kárt okoz a válságtól egyébként is nehéz helyzetben levő olasz gazdaságnak.

A hamisítványok forgalma évi 6,9 milliárd eurót ér a feketepiacon és 110 ezer munkahelyet ad, szintén törvénytelenül.

A hamis termékek piaca Itália nemzeti termékének 0,35 százalékát vonja el, és évente 1,7 milliárd adóhiányt okoz.

A hamisítványok az összes kereskedelmi csatornát ellepték a kis üzlettől a nagykereskedelemig és az internetig. A hamisított termékek többsége ruházati cikk, cipő és kiegészítő (évi 2,5 milliárd eurós forgalommal), CD és szoftver (1,8 milliárd euró), illetve élelmiszer (1,1 milliárd euró). A hamisított kozmetikai cikkek, elsősorban a nem eredeti márkájú sminktermékek, körömlakkok és parfümök aránya az utóbbi tíz év alatt tizenötszörösére emelkedett.

A felmérés szerint a hamis áruk piacát az egyre nagyobb kereslet ösztönzi. A vevők közömbösek az iránt, hogy törvénytelenül gyártott terméket vásárolnak. Egyedül a pénztárcájukat tartják szem előtt - jegyezte meg az olasz sajtó, hangsúlyozva, hogy az eredetiekkel majdnem egyező megjelenésű, de minőségben összehasonlíthatatlanul gyengébb áruk az esetek jelentős részében az egészségre és a környezetre is károsak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túlteljesítette magát a Hasbro

A Hasbro, a második legnagyobb amerikai játékgyártó harmadik negyedévi profitjának csökkenéséről… Tovább olvasom