Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 18°C | 32°C Még több cikk.

Pályázatok a munkahelyi képzések támogatására

2018. március 12-től beadhatóak a GINOP-6.1.6-17 ,,Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára" és a GINOP-6.1.5-17 ,,Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára" című pályázatok - informálta portálunkat Fehér Éva, az IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. ügyvezető igazgatója.
Jelen pályázati felhívások célja hogy az alkalmazottak foglalkoztathatóságának, a munkavállalók munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása révén növekedjen a vállalkozások versenyképessége, a nagyvállalatokra vonatkozó képzéselérési arány tovább javuljon, és a támogatás ösztönözze a foglalkoztatókat munkavállalóik tudásának folyamatos fejlesztésére.

További cél, hogy a vállalkozások saját forrásaikat kiegészítve minél több munkavállalójuk képzésbe történő bekapcsolódását tudják biztosítani. A Felhívás az alábbi képzések lebonyolítását támogatja:

1. OKJ szerinti szakképesítésre felkészítő képzések (OKJ képzések);
2. kombinált nyelvi képzés, illetve egyéb nyelvi képzés;
3. egyéb szakmai képzések;
4. egyéb képzés;

Támogatási források a teljes programidőszakra: A Felhívások meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszegek KKV-k esetében 13 milliárd Ft, Nagyvállalatok esetében 18 milliárd Ft.
Jelen felhívás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Benyújtási határideje 2018. december 3-án 12 óráig, vagy a forrás kimerüléssel egy időben. A Program hivatalos nyelve magyar. A pályázati lehetőségekről és a feltételekről kérjük, a program weboldalán, itt és itt szíveskedjenek tájékozódni.
A pályázati dokumentáció elkészítésével kapcsolatban, a http://www.intelligensregio.hu/ oldalon talál információkat.

Mire lehet pályázni:
a) Projekt előkészítés költségei: (l. Előzetes tanulmányok, Közbeszerzés költségei, stb.)
b) Projektmenedzsment költségei
c) Szakmai megvalósításban közreműködő munkatársak költségei
d) Projekt szakmai megvalósításához kapcsolódó szolgáltatások költségei szakértői szolgáltatás költségei (pl.
Szakmai programkövetelmény, illetve nyelvi programkövetelmény kidolgozása, Képzés megszervezésének és lebonyolításának költsége, oktatók költsége)
e) Célcsoport támogatásának költségei (pl. Képzésbe bevont saját munkavállalók személyi jellegű ráfordítása, utazási költsége, stb.)

Az elnyerhető támogatások összege és mértéke:
Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege KKV-k esetében: minimum 3 millió forint, maximum 50 millió forint, és a támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség max. 70%-a lehet.
Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege Nagyvállalatok esetében: minimum 10 millió forint, maximum 100 millió forint, és a támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség max. 50%-a lehet.
Az uniós források rohamosan fogynak, 2018-ban már csak elvétve várhatóak pályázatok.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5 éve folyamatosan nő a reálbér Magyarországon

5 éve folyamatosan nő a reálbér Magyarországon
Tavaly decemberben a bruttó átlagkereset már meghaladta a 300 ezer, míg a nettó átlagbér a 200 ezer… Tovább olvasom