Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Presztízs díj 2011 gála november 17-én

Csongrád megye - Kiadónk és lapjaink 2004-ben alapított Presztízs díját idén 8. alkalommal adjuk át november 17-én, csütörtökön este, a már hagyományos nívós gálaest keretében. Az előző év legjobbjait 5 Presztízs díjjal és egy különdíjjal jutalmazták a mecénások: idén is ezekben a kategóriákban hirdetnek majd győzteseket. Hogy alakult a 2010-es díjazottak sorsa idén, és mit jelentett számukra az elismerés? – kérdeztük tőlük.
Az év kisvállalkozása

2010- ben Az év kisvállalkozása Presztízs díjat a Barizber Kft. kapta meg. Baranyi Imre ügyvezető igazgató a következőket válaszolta kérdéseinkre: – Árbevételünk több mint a duplájára nőtt idén. 2011-ben élelmiszer-áruházat, üzemcsarnokot újítottunk fel Szentesen, és bővítettünk is egy üzemcsarnokot a városban, valamint több kisebb munkát végeztünk el saját településünkön és környékén. A Nyírségben két baromfiólat építettünk. Jelenleg egy 10 darab 1700 négyzetméteres ólból álló baromfitelepet építünk zöldmezős beruházásként. A Presztízs díj sokat jelentett számunkra: környékbeli partnereink, amikor egy-egy munkára ajánlatot kértek tőlünk, mindig megkérdezték, hogy mi vagyunk-e az a cég, amely a Presztízs díjat kapta. Referencialistánkon mindig szerepeltettük a megtisztelő díjat.

Az év középvállalkozása

A mecénások a Déli Farm Kft.-nek ítélték oda Az év középvállalkozása elismerést. Az ügyvezető, ifj. Palotás Sándor elmondta: sikerült megőrizni a cég pénzügyi stabilitását. A tavalyi év sikerét annak köszönhették, hogy új piacokat, új beszállítókat és új termékeket kerestek. Beszállítóikkal is erősíteni tudták kapcsolataikat, egyes termékkörökben kizárólagosságot szereztek. Ennek hatásai érvényesültek 2011-ben is: a Déli Farm Kft. még sikeresebb évet zárhat majd, mint az előző évben. – Ma a bizalomra van leginkább szükség – jelentette ki ifj. Palotás Sándor –, talán jobban is, mint egy kiegyensúlyozott gazdasági időszakban. Nem elég jó terméket jó áron eladni: ha egy cég az ismeretlenség homályából próbálkozik ezzel, nehezebben ér el sikereket. Fontos hogy megbízhatóságot, szaktudást, stabilitást tudjunk adni a partnereinknek, hogy biztosak lehessenek abban: mi mindig ugyanazok vagyunk. A Presztízs díj pedig úgy érezzük, hogy ennek a filozófiánknak a bizonyossága.

A Presztízs díj 2010-es kitüntetettjei és a mecénások. Fotó: Schmidt Andrea
A Presztízs díj 2010-es kitüntetettjei és a mecénások.
Fotó: Schmidt Andrea

Az év vállalkozása

Gellért Ákos, a Naturtex Gyapjú- és Tollfeldolgozó Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója vette át Az év vállalkozása elismerő címet. Az üzletember az első 9 hónap sikereiről számolt be. A forgalom jelentősen bővült, s mivel a cég számára a karácsony előtti időszak hozza a legnagyobb árbevételt, úgy gondolja, átlagosan 20–25 százalékos lesz az éves árbevétel-növekedés. A dolgozók száma stabil, sőt még bővíteni is kellett a létszámot. A termékek 80 százaléka exportra megy, több mint 30 országba, köztük Kínába is szállítanak: a távol-keleti országba a „csúcsluxust" képviselő áru kerül. A Presztízs díjat a marketingben is használják, a prospektusokban feltüntetik az elismerések között. Gellért Ákos úgy véli: sokat számít megítélésükben.

Mecénások, támogatók

A Presztízs díj kiemelt mecénása a KÉSZ cégcsoport. Mecénások: Bonafarm csoport, Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Hungerit Zrt., Lapcom Kft., Legrand Zrt., Szegedi Tudományegyetem. A Presztízs díj fő támogatója a MAPI Zrt., támogatója a Szilánk Zrt. és a Naturtex Kft.

Az év üzletembere

2010-ben Bozó Zoltán, a MetalCom Zrt. vezérigazgatója volt Az év üzletembere, aki így nyilatkozott: – A 2011-es év a várakozásainknak megfelelően alakult, növekedést mutattunk fel, amely magasabb árbevételt is hozott. A piacon tovább tudtuk növelni részesedésünket, itthon a 4. mobilszolgáltató teljesátvitel-technikai fejlesztését is mi végezzük. Külföldön is terjeszkedünk, és igyekszünk megfelelni partnereink elvárásainak. A Presztízs díj sokat segített cégünknek: számos tárgyaláson megalapozta a bizalmat, ami meghatározta a későbbi jó partneri kapcsolatokat. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a Presztízs díjat, s remélem, még sok vállalkozás és üzletember élvezheti jótékony hatását.

Az év új vállalkozása

A Panomédia Kft. volt Az év új vállalkozása 2010-ben, ezen kívül még a KÉSZ cégcsoport különdíját is elnyerte. Somorjai Tamás, a cég ügyvezetője jó eredményekről számolt be a 2011-es évvel kapcsolatban. – Igaz, még messze az év vége, de valószínűleg sikerül megduplázni a cég tavalyi bevételeit – mondta. – Mindez mesze felülmúlta terveinket, hiszen a panorámaképen alapuló 3D-s webséta-technológia csak most kezdi igazán megmutatni, milyen előnyöket kínál az interneten megjelenő cégek számára. Azt, hogy a Presztízs díjnak mekkora súlya van, csak akkor tapasztaltuk meg, amikor partnereink sorra gratuláltak nekünk. Még most is rendre találkozunk olyan cégekkel, amelyek innen ismertek meg bennünket. A Presztízs díj nagy segítséget jelentett abban, hogy a 3dingatlanok.hu oldalon az ingatlandigitalizálást, a 3dvalosag.hu oldalon a cégek webes megjelenésének új módszerét megismertessük. Reméljük, a lendület elég lesz arra, hogy megvalósítsuk régi álmunkat is: Szegeden jöhetne létre a világ első virtuális városa.

Olvasóink írták

  • 1. vassmazsola 2011. október 28. 22:00
    „Külön gratulálok a Szilánk műveknek,amely cégtől menekülnek a dolgozók,a bejelentett minimálbér,zsebbe fizetés vagy még az sem...a megegyezett bér felét adjuk..vagy még azt sem ,de szépen fejlődik ....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a 150 ezredik Széchenyi Kártyát

Magyarországon új gazdasági modell van kialakulóban - mondta Orbán Viktor miniszterelnök… Tovább olvasom