Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Részben megváltoztatta az elsőfokú ítéletet a bíróság az MNB kontra UCB Ingatlanhitel közérdekű perben

Elsőfokú ítélet túlnyomó részével egyetértenek, bizonyos időintervallumokban azonban nem a teljes ászf találták tisztességesnek, hanem annak néhány pontját.

Részben megváltoztatta az elsőfokú ítélet megfellebbezett rendelkezéseit a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kontra UCB Ingatlanhitel Zrt. közérdekű perben a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a hétfőn kihirdetett másodfokú ítéletben.

Az ítélőtábla az alperes UCB által az ítéletben felsorolt termékekre meghatározott időszakokban alkalmazott szerződéses rendelkezések egyes pontjai tekintetében elutasította azok tisztességtelenségének és érvénytelenségének a megállapítására irányuló jegybanki keresetet.

Az alperes által az államnak fizetett illetéket 1,5 millióról 1,35 millió forintra szállította le az ítélőtábla, 150 ezer forint kereseti illetéket az állam visel. A fellebbezés eljárási költségeit a feleknek maguknak kell viselniük. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet a másodfokú bíróság.

A bíró szóbeli indoklásában kifejtette: az elsőfokú ítélet túlnyomó részével egyetértenek, bizonyos időintervallumokban azonban nem a teljes általános szerződési feltételt (ászf) találták tisztességesnek, hanem annak néhány pontját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyengült a forint árfolyama

Gyengült a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon. Tovább olvasom