Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Soros: egy titokzatos vevő erősíti az eurót

Soros György annak a meggyőződének adott hangot, hogy az euró kizárólag egy "titokzatos vásárlónak" köszönheti dollárral szembeni erejét.

A német Der Spiegel magazinnak adott interjúban Soros György egy tréfás megjegyzéssel hárította el az őt kérdező riporternek azt felvetését, hogy esetleg ő maga lenne az a titokzatos vásárló, sejteni engedte viszont, hogy szerinte valójában kiről is van szó.

"Semmiképpen sem shortolnám az eurót, mivel Kínának érdekében áll, hogy legyen a dollárnak alternatívája. Kínára nyugodtan lehet számítani, hogy az európai hatóságok mögé áll, mihelyt az euró támogatásáról van szó" - mondta Soros György a német magazinnak.

Az euró meglepően jól szerepelt az idén az európai szuverén kötvénypiaci bonyodalmak ellenére. A dollárral szemben az év eleje óta 7,6 százalékkal erősödött.

Soros György az utóbbi időben számos alkalommal adott hangot véleményének az euróövezeti adósságválsággal kapcsolatban, határozottan támogatva az euróövezeti közös kötvények bevezetésének gondolatát és az euró támogatására szólította fel Németországot.

A spekuláció minden válságot csak súlyosabbá tesz - ismeri be Soros György, azonnal ki is fordítva a spekuláns kifejezés értelmezését, mondván manapság a jegybankok a legnagyobb spekulánsok, mivel ők hajtják végre a legnagyobb vételi és eladási műveleteket. "A fedezeti (hedge) alapokat már régen leváltották a jegybankok. A piacok stabil pénzügyi rendszer kialakítását várják a hatóságoktól.

Ha van rés a rendszeren, azt a spekulánsok megtalálják" - mutatott rá a magazinnak a magyar származású amerikai milliárdos befektető szakember.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az olasz turisztikai szektori évi 13,5 milliárd euró adót nem fizet be

Az olasz turisztikai szektor évente 13,5 milliárd eurónyi adót nem fizet be azáltal, hogy a… Tovább olvasom