Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Soros: lépjen ki az EU-ból Görögország és Portugália

Soros György szerint Görögországnak és Portugáliának ki kellene lépnie az Európai Unióból és az euroövezetből tetemes adósságuk miatt.
"A görög probléma annyira félre lett kezelve, hogy jelenleg a legjobb megoldás a kilépés lehet" - mondta az amerikai nagybefektető a Spiegel magazin vasárnapi számában. "Az Európai Unió és az euró túlélné ezt"- tette hozzá.

Soros szerint elérkezett az idő arra is, hogy az euroövezet országai beleegyezzenek a közös eurokötvények kibocsátásába. "Akár tetszik, akár nem, az euró él, és ahhoz, hogy megfelelően funkcionáljon, az euroövezeti államoknak ugyanazon feltételekkel kell refinanszírozniuk adósságaik nagy részét"- mondta Soros.

Az amerikai üzletember azt is kijelentette, hogy nem fog az euró ellen spekulálni - amint tette ezt 1992-ben a brit fonttal szemben, és keresett egymilliárd dollárt shortolással -, mert fontos számára az európai fizetőeszköz erejének megtartása.

Olvasóink írták

 • 3. igazságkereső 2011. augusztus 14. 17:32
  „Talán ideje lenne a fiskális spekuláció és multikulturális simli befejezésének és talán akkor minden rendbe jönne nálunk Magyarországon is! De a főkérdés: hagynák-e a bankárok, hogy a munka nélkül, a nemlétező svájci frank szindrómával megszerzett tisztességtelen jövedelmük elvesszen az által, hogy a tisztességes pénzkereskedelem útjára vezérelné őket a magyar politikai elit,persze azt feltételezve,hogy a politikai elit nem részesül a bankok által virtuálisan kitalált válságra hivatkozva megduplázott "devizahitelesek" kálváriája nyomán kialakított tisztességtelen bevételekből, nyereségből?!!”
 • 2. unknown 2011. augusztus 14. 15:08
  „Most az egyszer igazat adok Soros Györgynek.”
 • 1. Koszta 2011. augusztus 14. 13:31
  „Kijelentette, hogy nem spekulál az euro ellen...
  Akkor jó, akkor biztos úgy lesz. Ezek a tőzsdecápák annyira szavahihetőek... akár a politikusok...
  Ha kijelentenek valamit, az fix...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptemberben már rögzített árfolyamon törleszthetünk

Az árfolyamgát konstrukcióhoz csatlakozó devizahitel adósok már a szeptemberi törlesztő részletet a rögzített árfolyamon fizethetik. Tovább olvasom