Gazdaság

2009.02.02. 18:18

Számlalottó - kisorsolták az első nyerteseket

Több mint 36 ezren jelentkeztek a Tiszta Haszon Program - Számlával milliókért pályázat első sorsolására. A pályázaton ezer forint feletti lakossági szolgáltatási számlával lehet részt venni - mondta el a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón Daróczi Dávid kormányszóvivő.

A tájékoztatón ki is sorsolták a tíz januári nyertest, akik 1-1 millió forintot kapnak, ha számlájuk valóban megfelel a feltételeknek.

Január 31-én éjfélig 36400-an küldték be jelentkezésüket a pályázatra. Közülük sorsolták ki a kormányszóvivői tájékoztatón a sajtó munkatársai előtt a januári nyerteseket. Először kézzel húztak ki tíz számot, majd ennek a tízjegyű számnak alapján a számítógépes program sorba rendezte a jelentkezőket.

A Szerencsejáték Zrt. munkatársai megkeresik a lista első tíz helyezettjét, és ha számlájuk valóban megfelel az előírt feltételeknek, fejenként 1-1 millió forintot nyertek - közölte a kormányszóvivő. Ha valaki kiesik a sorból, helyére a következő lép, tehát mindenképpen megkapják tízen a pénzt.

Mivel a jelentkezésnél nem magát a számlát, hanem annak meghatározott adatait kellett beküldeni, így egyelőre még nem lehet tudni, hogy mekkora összegben és milyen szolgáltatást vettek igénybe a nyertesek. Ez a személyes kapcsolatfelvétel után derül ki, akkor nyilvánosságra hozzák majd - mondta el [namelink name="Daróczi Dávid"].

A kormány szeretné ösztönözni, hogy minél többen kérjenek számlát a szolgáltatásokról. A sorsolás folyamatos lesz, a be nem küldött januári, illetve a februári számlákkal február utolsó napjáig lehet jelentkezni. A kormányszóvivő szerint az érdeklődést mutatja, hogy már az első hónapban ilyen sok pályázó volt. A külföldi tapasztalatokkal kapcsolatban elmondta: Horvátországban ötvenezer körül jelentkeztek a sorsolás indításakor, de ott közüzemi számlákat is elfogadnak, míg Magyarországon csak lakossági szolgáltatásokról szóló számlákkal lehet pályázni.

Címkék#adó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!