Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Szerbiai és magyar vállalkozókat segíti a PACCLE-projekt

Szeged – Az Európai Unió számára mindig is fontos volt, hogy tagországai társadalmi, gazdasági és területi szempontból kiegyensúlyozottan fejlődjenek, a területi különbségek csökkenjenek.
Ennek érdekében indította el az Európai Bizottság a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Programot is, amely hét éven át – 2007 és 2013 között – összesen 50,1 millió euró közösségi támogatást nyújt olyan programok megvalósítására, amelyek erősítik a határmenti kapcsolatokat, együttműködéseket. Ebben az időszakban a szomszédos országokkal közös programok kidolgozására lehet pályázatokat benyújtani.

Az uniós támogatással Partnership Centre for Clusters and Enterprises (PACCLE) elnevezéssel valósít meg projektet a Szabadkai Szabadegyetem, a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft., valamint a Dél-alföldi Régióért Nonprofit Közhasznú Kft.

A projekt célcsoportját Csongrád, Bács-Kiskun megye, illetve Észak-Bácska, Dél-Bácska, Nyugat-Bácska, Észak-Bánát és Közép-Bánát működő exportorintált klaszterei alkotják, valamint azon vállalkozások, amelyek partnerséget keresnek azonos ágazatbeli szereplőkkel.
A Szabadkai Szabadegyetem Partnerségi Központot hoz létre, amely az érintett magyar és szerb térségek kis- és középvállalkozói számára olyan szakmai-képzési központként működik, amely hozzájárul a térség vállalkozói közötti együttműködés és közös fejlesztések intenzív növekedéséhez. A központ feladata elősegíteni a közös termelést, értékesítést, illetve közös szolgáltatások igénybevételét, valamint közös fejlesztéseket, beruházásokat eredményező vállalkozói hálózatok, klaszterek kialakítását és fenntartását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fellegi: az állam gyarapítani akarja a vagyonát

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a stratégiai területeken az állami vagyon gyarapításáról, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pedig egyebek mellett a második félévre várt beruházási és fogyasztási fordulatról nyilatkozott. Tovább olvasom