Gazdaság

2010.11.22. 07:35

Tömeges hitelbedőlés fenyeget

Tömeges hitelbedőlés fenyeget, a jegybank, a pénzügyi felügyelet riadót fúj a lakosság romló pénzügyi helyzete miatt - írja a hétfői Népszava.

A hiteladósok gondjainak megoldásában az államnak szerepet kellene vállalnia, de a Nemzeti Eszközkezelő Társaság (NET) létrejöttéről továbbra sem lehet biztosat tudni – mondta a Népszavának Müller János, a Magyar Bankszövetség stratégiai tanácsadója.

Lénárd Mariann, a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete főtitkára arra mutatott rá a lapnak nyilatkozva, hogy a könnyített hiteltörlesztés nem oldotta meg a bajba jutott jelzáloghitelesek gondjait. Lénárd Mariann szerint óriási a baj, amit az is jelez, hogy 40-50 százalékkal nő azoknak a fizetésképtelenné váló ügyfeleknek a száma, akik hozzájuk fordulnak segítségért.

Barabás Gyula, a Széchenyi Hitelszövetség elnöke a lapban arra hívta fel a figyelmet, hogy a fordulópont a lakáshiteleseknél jövőre, április közepén következik majd be, akkor szűnik meg a kilakoltatási moratórium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!