Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Történelmi mélyponton a lakásépítés

Csongrád megye - Megjelent a KSH gyorsjelentése 2013 első félévéről: a kiadott építési, valamint a használatba vételi engedélyek száma drámaian kevés a megyében.
Az első féléves számok alapján megbecsülték: legfeljebb 6400 darab lakás, ház épülhet fel az év végéig az országban. Ez nevetségesen kevés. Ma már hihetetlennek tűnik, de 1975-ben csaknem 100 ezer új otthont adtak át – 99 ezer 588 a pontos szám –, a mostani mennyiségnek a több mint 15-szörösét. Ez volt különben 1921 óta a hazai lakásépítés csúcsa, azóta fokozatos a csökkenés. Egy minicsúcsot máig felmutatott az építőipar: 2004-ben közel 44 ezer lakást, házat adtak át. Csongrád megyében az első félévben 85 építési engedélyt írtak alá, a használatba vételi engedélyek száma 124.

Keresse cikkünket a szerdai Délmagyarországban/Délvilágban!

Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

  • 1. messzegedi 2013. július 30. 17:52
    „Hmm, ha ezek a számok helyesek, akkor munkanaponként nagyjából 1 beadvány érkezik a hivatalhoz. Ehhez képest egy használatbavételi engedély iránti kérelem beadása és jóváhagyása közti idő nagyjából 1 hónap. Hát nem szakadnak bele a melóba az illetékesek ... El sem tudom képzelni, mi történne, ha annyi beadvány érkezne mint 1975-ben. Hamarosan több évtizedre nyúlna az ügyintézési idő ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszállítókat keres a Sólyom

Augusztus 1-jén 51 árucsoportra - gépjárművektől a számítógépekig, ásványvíztől a szállodai szolgáltatásokig - írnak ki pályázatot. Tovább olvasom