Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Újabb pályázatok segítik a vállalkozásokat

A magyar gazdaság életében mindig is meghatározó szerepet töltöttek be a mikro-, kis- és közepes vállalkozások. Ezek a cégek jelentik ma is a magyar gazdaság motorjait.
Fehér Éva Asszony az IR Intelligens Régió® Üzleti Kommunikációs Kft. ügyvezető igazgatójának tájékoztatása szerint az alábbi nyitott pályázatok tekinthetők meg a www.intelligensregio.hu oldalon:
 
        GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM
        KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK
        GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM
        VÁLLALKOZÁSOK
        VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM
        VIDÉKFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM
        KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK
        TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM
        KIZÁRÓLAG MEGYEI JOGÚ VÁROSOKNAK (GFO 321)
        TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM
        NEM KIZÁRÓLAG MEGYEI JOGÚ VÁROSOKNAK
        EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM
        ORSZÁGOS FOGLALKOZTATÁSI KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT. - OFA
        KÖRNYEZETI ÉS ENERGIAHATÉKONYSÁGI OPERATÍV PROGRAM - KEHOP
        KÖZIGAZGATÁS– ÉS KÖZSZOLGÁLTATÁS- FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM (KÖFOP)

A magyar gazdaság életében mindig is meghatározó szerepet töltöttek be a mikro-, kis- és közepes vállalkozások. Ezek a cégek jelentik ma is a magyar gazdaság motorjait. Az alábbi közelmúltban megjelent és hamarosan benyújthatóvá váló felhívásokra különös tekintettel felhívom a figyelmet, melyek célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása, a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság, illetve digitális gazdaság megerősítése.
 

 
1.      GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 16-tól lehetséges.
A Felhívás keretében mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást feldolgozóipari fejlesztéseik támogatásához 25-250 millió Ft összegben, legfeljebb 50%-os támogatási intenzitás mellett.
A Felhívás keretében lehetőség nyílik új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására (ehhez kapcsolódó gyártási licenc, know-how beszerzésére), megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, infrastrukturális és ingatlan beruházásokra, és információs technológia-fejlesztésre is.
 
2.      GINOP 1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 21 Mrd forint.
A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 16-tól lehetséges.
A Felhívás keretében mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást fejlesztéseik támogatásához 5-25 millió Ft összegben, legfeljebb 50%-os támogatási intenzitás mellett. Szabad vállalkozási zónának minősülő településeken megvalósuló fejlesztések esetén ágazati korlátozás nélkül igényelhető támogatás, szabad vállalkozási zónán kívül a vállalkozások feldolgozóipari beruházásai támogathatók.
A Felhívás keretében lehetőség nyílik új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, információs technológia-fejlesztésre és online megjelenés kialakítására is.
 
3.      GINOP-8.4.1/B-16 Megjelent a KKV energia hitel című Hitelprogram termékdokumentációja

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 30 milliárd forint.
Az igényelhető kölcsön összege: minimum 1 millió Ft – maximum 1000 millió Ft.
Jelen felhívás keretében a 651/2014/EU rendelet I. melléklet szerint Mikro-, Kis- és Középvállalkozások (gazdasági társaság, egyéni vállalkozó, egyéni cég valamint szövetkezet) nyújthatnak be hitelkérelmet.
 
4.      Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatása című felhívás

A Felhívás meghirdetésekor a támogatási programra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 4,5 milliárd Ft, amelyből a vissza nem térítendő támogatás keretösszege: 2 milliárd Ft,  a kölcsön keretösszege: 2,5 milliárd Ft.
A felhívás keretében támogatási kérelmek benyújtása 2017. február 08-tól lehetséges.
A Felhívás vissza nem térítendő támogatás és kölcsön együttes biztosítása révén a vállalkozások számára az informatikai beruházási kiadások, illetve a teljes bekerülési és üzemeltetési költségek csökkentését lehetővé tevő, az internetalapú szolgáltatásokra, intelligens kliensek és eszközök használatára épülő üzleti cloud computing megoldások hazai piaci fejlesztését támogatja.
A felhívás keretében legalább 25%-os saját forrással, standard eljárással, egyablakos rendszerben igényelhető vissza nem térítendő támogatás valamint kölcsön. A vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön egyidejű igénybevétele kötelező.
Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 17,5 millió Ft, maximum 175 millió Ft lehet. Az igényelhető kölcsön összege: minimum 20 millió Ft, maximum 300 millió Ft lehet
A vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség maximum 35%-a lehet. A vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön összegének aránya a projekt összköltségen belül maximum 75%-a lehet. A vissza nem térítendő támogatás összegének kisebbnek kell lennie a kölcsön összegénél.
 
5.      GINOP-1.2.3-8.3.4-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében
 
A Felhívás meghirdetésekor a támogatási programra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 112,5 milliárd Ft.
amelyből vissza nem térítendő támogatás összege: 37,5 milliárd Ft,
kölcsön összege: 75 milliárd Ft.
A felhívás keretében támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 31-től lehetséges.
A felhívás célja, hogy vissza nem térítendő támogatás és visszatérítendő pénzügyi eszköz támogatásként kedvezményes kamatozású kölcsön együttes biztosítása révén segítse a szabad vállalkozási zónák területén kívül a feldolgozóipari ágazatban és a szabad vállalkozási zónák területén a fenti tevékenységi korlátozás nélkül, a fejleszteni kívánó KKV-k olyan kapacitásbővítő beruházásait, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők, képesek kitermelni a forráshoz jutás költségeit is, ugyanakkor a pénzpiacokon egyáltalán, vagy nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz.
A felhívás keretében legalább 10%-os saját forrással, egyszerűsített eljárással, egyablakos rendszerben igényelhető vissza nem térítendő támogatás valamint kölcsön. A vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön egyidejű igénybevétele kötelező.
Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege 5 millió és 50 millió Ft között, az igényelhető kölcsön összege 10 millió Ft és 145 millió Ft között lehet, úgy, hogy az igényelhető kölcsön összegének meg kell haladnia a vissza nem térítendő támogatás összegét. A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum a projekt elszámolható költségének 30%-a lehet.
A felhívás keretében lehetőség nyílik új eszközök, gépek beszerzésére, információs technológia-fejlesztésre, új informatikai eszközök és szoftverek beszerzésére (ehhez kapcsolódó gyártási licenc, know-how beszerzésére) és infrastrukturális és ingatlan beruházásokra.
 
6.       GINOP-4.1.1-8.4.4-16  „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel" című felhívás
 
A Felhívás meghirdetésekor a támogatási programra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 91,53 milliárd Ft.
amelyből vissza nem térítendő támogatás összege: 59,45 milliárd Ft,
kölcsön összege: 32,08 milliárd Ft.
A felhívás keretében támogatási kérelmek benyújtása 2017. február 8-tól lehetséges.
A felhívás hozzájárul az épületek energiatakarékosságának és energiahatékonyságának megújuló energiaforrások felhasználásával történő javítására irányuló beruházások megvalósításához vissza nem térítendő támogatás és kölcsön formájában. Egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését.
A felhívás keretében legalább 10%-os saját forrással, egyszerűsített eljárással, egyablakos rendszerben igényelhető vissza nem térítendő támogatás valamint kölcsön. A vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön egyidejű igénybevétele kötelező. A vissza nem térítendő támogatás mellett jelen konstrukció a piacinál jóval kedvezőbb feltételeket kínáló kölcsönt is biztosít. A megvalósítandó projekt tehát vissza nem térítendő támogatásból, kölcsönből és önrészből tevődik össze, amelyek együttesen határozzák meg a projekt teljes költségét.
Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege 3 millió és 50 millió Ft között, az igényelhető kölcsön összege 3 millió Ft és 50 millió Ft között lehet, úgy, hogy az igényelhető kölcsön összegének meg kell haladnia a vissza nem térítendő támogatás összegét. A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum a projekt elszámolható költségének 45%-a lehet.
 
7.      GINOP-3.2.2-8.2.4-16 Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések támogatása

A Felhívás meghirdetésekor a támogatási programra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 39,4 milliárd Ft, melyből
a vissza nem térítendő támogatás keretösszege: 17,5 milliárd Ft,
a kölcsön keretösszege: 21,9 milliárd Ft.
A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 31-től lehetséges.
A felhívás vissza nem térítendő támogatás és kölcsön együttes biztosítása révén a vállalkozások hatékonyságát és jövedelemtermelő képességének erősítését kívánja elősegíteni a belső vállalati folyamatok hatékonyságának, a vállalatok közötti üzleti kapcsolatok, a hálózatbiztonság és a szolgáltatások minőségének javításán, a hatékony tudásmenedzsment érdekében a különböző vállalatirányítási és egyéb üzleti (vezetői döntéstámogató és információs, elektronikus iratkezelési, ellátási és ügyfélkapcsolati, csoportmunka, távmunka stb.) rendszerek, megoldások bevezetésén és összehangolásán, a felhőalapú (IaaS, PaaS és SaaS) és egyéb online elérhető üzleti szolgáltatások bevezetésének és használatának ösztönzésén keresztül.
A felhívás keretében legalább 10%-os saját forrással, egyszerűsített eljárással, egyablakos rendszerben igényelhető vissza nem térítendő támogatás valamint kölcsön. A vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön egyidejű igénybevétele kötelező.
Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege 1 millió és 24 millió Ft között, az igényelhető kölcsön összege 1,25 millió Ft és 37,5 millió Ft között lehet, úgy, hogy az igényelhető kölcsön összegének meg kell haladnia a vissza nem térítendő támogatás összegét. A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum a projekt elszámolható költségének 40%-a lehet.
A felhívás keretében lehetőség nyílik információs technológia-fejlesztésre (informatikai eszközök, immateriális javak beszerzésére), szakmai megvalósításhoz kapcsolódó bérleti díj elszámolására és tanácsadás, szolgáltatás, betanítás igénybevételére.
 
8.      GINOP-3.1.2-8.2.4-16 Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása

A támogatási kérelmek benyújtása 2017. február 2-től lehetséges.
A felhívás célja, hogy vissza nem térítendő támogatás és kölcsön együttes biztosítása révén segítse az újszerű infokommunikációs ötletek piaci termékké és szolgáltatássá fejlesztését, bevezetését és üzleti hasznosítását, és a már külpiaci tevékenységet folytató IKT mikro-, kis- és középvállalkozások újabb nemzetközi piacokra lépésének elősegítését. Mindezen célok eredményeként megvalósulhat az IKT mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosítása, illetve exportképességének és versenyképességének növekedése.
A felhívás keretében legalább 10%-os saját forrással, egyszerűsített eljárással, egyablakos rendszerben igényelhető vissza nem térítendő támogatás valamint kölcsön. A vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön egyidejű igénybevétele kötelező.
Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege 2 millió és 40 millió Ft között, az igényelhető kölcsön összege 2,5 millió Ft és 50 millió Ft között lehet, úgy, hogy az igényelhető kölcsön összegének meg kell haladnia a vissza nem térítendő támogatás összegét. A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum a projekt elszámolható költségének 40%-a lehet.
A felhívás keretében lehetőség nyílik – többek között – piaci információk beszerzésére, külföldi szakkiállításokon, konferenciákon, egyéb rendezvényeken való részvételre, piacra jutás támogatására, tanácsadás igénybevételére és külpiaci tevékenységért felelős, belföldön foglalkoztatott munkatárs(ak) tevékenységére is.
 
9.      GINOP-2.1.2-8.1.4-16 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében

A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 105 milliárd Ft,
amelyből a vissza nem térítendő támogatás: 70 milliárd Ft,
a visszatérítendő támogatás: 35 milliárd Ft.
A felhívás keretében támogatási kérelmek benyújtása 2017. február 08-tól lehetséges.
Felhívás célja a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan hazai kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek támogatásával, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, továbbá ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik.
A megvalósítandó projekt vissza nem térítendő támogatásból, kölcsön részből és önerő részből tevődik össze, amelyek együttesen határozzák meg a projekt összes elszámolható költségét.
A felhívás keretében legalább 10%-os saját forrással, egyszerűsített eljárással, egyablakos rendszerben igényelhető vissza nem térítendő támogatás valamint kölcsön. A vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön egyidejű igénybevétele kötelező.
Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 50 millió forint, maximum 500 millió forint. Az igényelhető kölcsön összege minimum 25 millió Ft, maximum 250 millió Ft.
A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum a projekt elszámolható költségének 55%-a lehet.
 
10.   GINOP-8.1.3/A-16 Nemzeti Technológiai és Szellemi Tulajdon kockázati tőkeprogram
 
11.   GINOP-1.2.6-8.3.4-16 Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel
 
12.   GINOP-8.1.1-16 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című Hitelprogram termékdokumentáció
 
Bővebben a fentebbi tartalmakról a következő linken olvashat:

http://www.intelligensregio.hu/download.fcgi/1531_0_1_Palyazati_osszefoglalo_tablaza.22._V.pdf
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddig fizethetünk a régi húszezresekkel

Eddig fizethetünk a régi húszezresekkel
A Magyar Nemzeti Bank meghosszabbította a 2015 előtt kibocsátott 20 ezer forintosok bevonásának… Tovább olvasom