Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Újabb rekordon a svájci frank!

Újabb történelmi rekordra erősödött a svájci frank a forinttal szemben, pénteken délelőtt árfolyama megközelítette a 235 forintot.

Az elmúlt napokban a frank folyamatosan erősödött, csütörtökön 233,85 forintig emelkedett az árfolyama, pénteken reggel kilenc óra után 234,80 forinton állt.

Tovább gyengült a forint

Tovább gyengült a forint a svájci frankkal és az euróval szemben, péntek délelőtt a frank 234,80 forinton újabb történelmi csúcsot ért el, az euró árfolyama átlépte 270 forintot.

Csütörtök délutánra az eurót 268,56 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon és a kereskedők úgy látták, hogy a 270-es szinten stabilizálódhat a magyar deviza.

Péntek kora délelőttre azonban a teória megdőlni látszik, amelynek az az oka, hogy a bizonytalan hétvégi fejlemények előtt a londoni kereskedésben a korábban optimista euróba fektetők stop-loss (veszteség csökkentő) ügyleteket hajtottak végre - mondták devizakereskedők, s ezek a tranzakciók a feltörekvő piaci devizák gyengülését hozhatják magukkal. Hozzátették azt is, hogy péntek délelőtt még van likviditás a piacon, ami a délutánra várhatóan összeszűkül, így most még lehet árfolyam kilengés, míg délután az uniós banki stresszteszt eredményei mozgathatják az árfolyamokat. Nem lenne meglepő, ha a forint tovább gyengülne - vélik a szakértők.

Pénteken délelőtt fél tízkor az eurót 270,50 forinton jegyezték.

A svájci frank árfolyama délelőtt 234,80 forinton újabb csúcsot ért el, ezzel megdöntve az előző napi 233,85 forintos rekordot. Fél 10-kor 234,50 forint volt az árfolyama.

A dollár 191,70 forint volt délelőtt a csütörtök délutáni 188,95 forint után.

Száz japán jent 241,90 forinton jegyeztek az előző napi 238,95 forint után.

Az euró/svájci frank keresztárfolyam 1,1530-on, az euró/dollár 1,4108-on állt.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. hahaha62 2011. július 17. 19:09
  „37. szilencium 2011.07.17. 10:46
  Utolsó,mert úgy is elolvasod T. hahaha62

  Elolvastam-sőt megmutattam egy itt élő volt magyarnak is.
  Ha nem érted-hogy milyen ország nem kell nekem...akkor még egyszer leírom :jog és következménynélküliség-adózz és kussolj--élősködők negativ diszkriminációja-nincs közbiztonság-piszok-szemét -felelőtlenség viszont van !.....a mindenkori politikai elitetek rabszolgának használja a népet....jó egészséget hozzá!

  A pénzhez nagyon nem jól álsz hozzá.Lehet kaszálni is -meg vetni és aratni........lehet máskénzt is pénzt keresni.....a lényeget nem érted-nem baj-leírtam-hogy technikailag megmondtam az irányt-ez pénzt jelent -nagyon sok pénzt.......mennyiből mennyi lett......olyan dolgokat akarsz belelátni-amiket én nem adtam az írásaimba.....a frusztráltság rossz érzés....lehet valaki panelben is nagyon boldog és kastélyban is boldogtalan...mézd meg az önmegvalósítás piramisát...és ah már TE is a 7 szintnél leszel meg fogsz valamit érteni a leírásomból.
  Unió van és utána ország...ezt meg már jó lenne felfogni...a röghözkötöttség ...egy maygar átok----a magyaroskodás----ilyen formája meg szép csak nevetséges...AMENNYIRE EGY ORSZÁG BECSÜL-ANNYIRA BECSÜLÖM ÉN IS !!!...más mit és hogyan él meg-ne legyen már az én problémám.....ha nem tudod befogadni-hogy 5000 milliárd dollár napi forgalom van a devizatözsdén......ehhez magyarhon 2700 milliárd forinnyi ösz lakossági devizaadóssága porfing-akkor nem az én gépezetemben van a hiba.

  Meddőn vitáznuk-mert a származtatott piacok-cds-k etf-kről ezek szerint nem hallottál.....ez egy magasabb rendű közgazdaságtan PSD-sek részére.......és nem ördögtől való!
  Tudom , hogy magyarhon lakóit irritálja egy bmwx6..x5 stb....tenni kellene érte-mert a sírás-rívás-vinnyogás kevés....főleg ha magyarhonban nem barna színben született valaki.....nesze nektek fehér negativ diszkrimináltság......ezt kapjátok politikai úraitoktól.”
 • 37. szilencium 2011. július 17. 10:46
  „Utolsó,mert úgy is elolvasod T. hahaha62!

  Az elejétől kezdve,zavarodottan viselkedsz!A pénz spekulációs kérdésekben nagyokat mondtál!Ügyes fiú vagy csak <moderálva> kommunikálsz,ráadásul sokszor az intelligencia szint alsó részébe tájolandónak mutatod magad!Remélem az említett fiadat óvód annyira,hogy a kommentjeiddel nem fertőzöd!
  A szakmai oldalról azért vagyok szkeptikus,mert rajtad kívül nem láttam olyan kommentet,amely alapjaiban ennyire agresszívan vonatkozott haszonszerzésre,de még csak az elméleted megerősítésére sem!Lehet,hogy vannak nálad okosabb emberek is,akik tényleg odafigyelnek arra amit csinálnak?
  Remélem,hogy amit itt beszéltél a közelmúltban,az csak blöff,és unaloműzés gyanánt borzoltad a kedélyeket!Most a kommentjeid emberi oldaláról beszélek!Te magadon belül vagy,mi meg rajtad kívül és kicsit másképpen látjuk a világot ideát!Ez persze általánosságban, mindenkire igaz!Sajnálom,hogy ennyire képzetlen vagy emberi oldalról!
  Leírom,hogy miért ér keveset emberileg a kommentjeid alapján megjelenített egyén!
  1.Pénzügyileg zseni ötleteid alapján megjelenik,több millió magyar,román,ukrán,bolgár stb.kalandor és termelés helyett szórakozik a valuta váltással!Nem tűnik fel,hogy a most bajban levő országok népei is, a már túl sok eszkimó,spekuláns szindróma miatt szenvednek nap,mint nap?Ez is nagy baj,ám van ennél nagyobb!
  2.Ha a pénzpiac csak abból állna,hogy a bankok,csak a társadalom számára hasznos termelést végző vállalkozásokat finanszíroznának,és azok bővülő piacának nyereségéből részesülnének,akkor semmi gond nem lenne!Ehelyett,sajnos hozzád hasonlóan ők is játszanak a pénzünkkel és ugye elég jól látszott,hogy a deviza árfolyamra épített lutri,viszonylag hamar bukóra állt!Neked anyagilag megéri kockáztatni mindenedet,hát lelked rajta!
  3.Azon időtől,amikor rájött néhány lusta ember,hogy nem muszály kapálni és kaszálni,mert a megtermelt termékeket máshol,másnak ellehet cserélni(adni),azóta van kereskedelem.Ez az ami minden ember számára hasznos!Ez a mai napig is tisztességgel zajlik!Ezzel szemben voltak és vannak akik degeneráltan feljebb léptek,csak az ígéreteiket adják el,ami ugye nem használható semmire,mint bármilyen élelmiszer vagy termék?Rátelepültek a társadalom nyakára és a folytonos hazudozással,itt a piros,hol a piros játékaikkal kivesznek egy téglát a társadalom stabil alapjából!Hogy el tudd képzelni gyakorlatilag az van, hogy folyamatosan kérsz enni és megígéred,hogy majd ledolgozod az elfogyasztott élelmiszer árát!De sosem fogod megtenni és egyre többen lesztek ilyenek!Akik neked enni adnak,egy idő után azt mondják,hogy elég,én azért nem dolgozom folyamatosan egyre többet és többet,hogy ezek az ingyen élők a világon maradjanak!És a kapa és kasza már nem termelést,hanem társadalmi tisztítást művel!Sajnálom,hogy a két dollár jel ezt eltakarja a szemedben!
  3.A legdurvább benyomás,az hogy érzéketlenül hátra hagysz mindent abban a társadalomban amely,iskoláztatott(?),felnevelt,óvott Téged!Ráadásul úgy szerzel hasznot,hogy a pénzügyi spekulációiddal nehéz helyzetbe hozod őket.Idegeneknek kedvezel az információiddal és cselekedeteiddel a saját népeddel szemben!Ezt hívják a történelemben árulásnak!Az ilyen bajkeverőket sosem díjazták,de még az emlékük sem maradt fényes!És mivel a kommentjeid alapján csak ebben gondolkozol,ezért nem vagyok rád büszke és nem vagyok a nagy ötleteidtől hanyatt esve!
  Bocs,ha csak untattalak a tényekkel,ami rólad rajzolódott ki!Ha mégis kicsit gondolkodóba ejt a dolog és utódaidat a jelenlegitől eltérő,a társadalom számára hasznos munkavégzésre neveled,akkor,viszont megérte!Most már tényleg auf!”
 • 36. hahaha62 2011. július 16. 20:15
  „<offtopic>”
 • 35. Líra 2011. július 16. 19:30
  „Kedves Hahaha!
  Valóban elbeszélünk egymás mellett. Nekem semmi bajom, azzal, hogy ki mitől és hogyan és hol lesz /lett gazdag. (Igaz láttam embert sírni, mert bebukott... bár jelzem ez inkább saját hibájából volt!)
  Én azt nem értem, hogy miért kell ezt azok orra alá dörgölni, akik akár saját hibájukból, akár a körülmények miatt nem értek el annyit, mint szerettek volna.
  ..és azt sem, hogy ha mindez mit se számít akkor miért írsz oly gyakran ide?

  Ja és azért mert ékezettel írok, ahogy Te is még nem tudni, hol pötyögtetem a betűket.”
 • 34. hahaha62 2011. július 16. 19:00
  „26. szilencium 2011.07.16. 10:30

  Még egy apróság a chf-huf devizapár csak egy a 10 kedvencemből...az eiro-usd-----euro-gbp....és az euro chf sokkal izgalmasabb-ha mozog

  a lényeg ez-de ha úgy irsz-hogy előte nem olvasod el a másikat....amit irt.....egyébként a chf-huf egy nehezen -kiszámithatatlanul kereskedhető pár....egy euro-angolfont sokkal több nyerőt hoz....MOST LÉGY SZVES FOGD RÁM-HOGY ANGLIA IS AZÉRT ÁLL ROSSZUL-MERT ÉN BEDÖNTÖTTEM A FONTOT-MINT ANNAK IDEJÉN SOROS ÚR !

  13 ÉVES a fiam---de mikor megmutattam neki a válaszodat....nevetni kezdett....pedig csak 13 éves...ő látja hogy ezred centenkét 12-15 millós kötések futnak euro-chf---ben...számolj utána....napi minima 5000 milliárd dolláros piac.....A PÉNZ VISZONT VALÓBAN SZOCIÁLISAN ÉRZÉKETLEN !....ilyent feltételezni-hogy néhány ember be tudja dönteni a deviza piacot????a ft piacot egyébként igen....néhány hedge fund nagyobb tőkével rendelkezik mint hunnia gdp-je......ez még nem én vagyok-----majd a fiam --ő már esélyes lehet rá !”
 • 33. hahaha62 2011. július 16. 18:44
  „32. szilencium 2011.07.16. 13:17

  Nem olvastad el-amit irtam.Egxedül vagyok-nincs főnököm-nem is türném.Ez a piac napi 5000 milliárd dolláros forgalmú.......sok milliónyian vannak benne.Azért a nyugat arról szól-hogy a pénzed miatt kinyalják a segged---ahogyan in h....is....akár az X6-akár a gtshelby jelenik meg-azért tudják a kinti 5 csillagos szállodában is-hogy vagy valaki----de ez nem érdekel.Sznob birkákkal sem magyarhonban sem itt nem foglalkozom.
  Az-hogy elbeszélünk egymás mellett nem gond-de igy értelmetlen bármit isirnom.
  Magyarhon egy jog és következménynélküli ország...az élősködők pozitiv diszkriminálásával-én ebből nem kérek.Egy ilyen országhoz nekem ne legyen közöm......szeinted Soros Györgynek ha csak néhány millió dollárja lenne ne tekintenék itt embernek::::::semi hátrányom nincs a szűletési helyemből.....ez tév utca...de hagyjuk....két más malomban örlünk.

  ...valami pedig igen is hiányzik, ha ennyit vagy ezen a "magyarhoni" fórumon....talán mégis a honvágy ? ha igen akkor ezzel talán szimpatikusabbá tehető a nagy arc is.

  Kedves LIRA !

  Ha elolvastad volna -hogy mit irtam és miért vagyok-voltam még itt----akkor talán megértenéd.Nincs honvágyam-és mert a ház elkelt-amit itt is hirdettem-már nem leszek itt....gyere ki és nézzél szét Hochalpenstrassen...a Grossglockneren.....és megérted-hogy a rend-nyugalom-tisztaság -pollenalergiahiány----ja és persze közbiztonság megléte milyen vonzó és szerethető is tud lenni.........ja és itt a sportoló gyerekek közösséget találnak-nem pedig csak szűlőketmegfejni akaró sok-sok dilettáns edzőt...sokszoros saját tapastalat.

  Tényleg megyek-mert ha nem értitek meg amit leirtam-akor az az én hibám...és tanulok belőle...ez van.VIEL GLÜCK UNGARN !”
 • 32. szilencium 2011. július 16. 13:17
  „T. hahaha62!

  Sajnos továbbra sem tudok szimpatizálni a gondolataiddal!Külföldön nem tűnsz ki az átlagból,de szemlesütve kell az intelligens társaságokban eltűrnöd,hogy magyar vagy,mert mindenütt kialakult az az előítélet velünk szemben ami nálunk is működik a tőlünk keletebbre és délebbre élő népekkel szemben.Ergo,addig jó vagy náluk ameddig tehetséggel,hasznot hozol nekik,de ha hibázol,egészen biztosan kegyetlenül picsán rúgnak érte!Azonosulhatsz az adott ország kultúrájával,megtagadhatod,hogy honnan jöttél,de amint kiderül még nagyobbat koppansz!
  Az adódat rendesen befizeted,jó fiú vagy!Az árfolyam ingadozással,elsősorban a Forint számunkra kedvezőtlen alakításával,ami ugye neked nyerő,itt családok mennek tönkre,gyermekek veszítik az életük azon előttük álló lehetőségeit ami most neked megadatik sumákolással,és ami a nyugati életszínvonalon természetes!Az effajta tevékenységből származó 16 % adóddal több kárt csinálsz az eladósodott családoknak,mint hasznot az országnak!
  Hangsúlyozom,hogy nem ítéllek el,de én azok fejével gondolkodom,akik felfogják,hogy hol születtek,kinek tartoznak felelősséggel azért,hogy az életben bármeddig is eljutnak,és felelősséggel próbálnak gondoskodni az elődökről és utódokról.Lehet spekulálni,de a pénzpiacnak csak akkor van alapja,ha valós termelés van a világban!Ha nincs munkavégzés,nincs miért fizetni.Ha nincs miért fizetni,nincs mit előállítani,nincs piac!Semmit nem ér a bróker a kétkezi munkavállaló nélkül!A munkavállaló viszont megél a bróker nélkül!
  Ugye ismered a menedzser szindrómát?Az miért alakul ki oly nagy számban az üzleti világ és azon belül is a pénzügyi szektor körében.Gondolom nem a tiszta lelkiismeret miatt!
  Zárásképpen,minden jót kívánok az új hazádban,és lehetőleg minél kevésbé tolj bele minket és gyermekeinket a Te eltartóidat a Sz@rba!”
 • 31. Líra 2011. július 16. 12:15
  „28. hahaha62 2011.07.16. 11:43

  "de én nem vagyok olyan nagy amilyennek esetleg gondolsz magyarhon meg nem fontos annyira számomra-hogy foglalkozzam vele......"

  Az írásaidból kiderül, hogy valóban sokat foglalkozol pénzügyekkel, büszke is vagy ebbéli tudásodra (valószínűleg lehetsz is), de aki "tanítani vágyik" az sose nézze le a tanítványt, ahogy aki "segíteni akar", az se nevessen a rászorulón és aki megpróbál az átlag fölé nőni, annak legyen több az empátiája.

  ...valami pedig igen is hiányzik, ha ennyit vagy ezen a "magyarhoni" fórumon....talán mégis a honvágy ? ha igen akkor ezzel talán szimpatikusabbá tehető a nagy arc is.”
 • 30. hahaha62 2011. július 16. 12:02
  „26. szilencium 2011.07.16. 10:30

  Még egy apróság a chf-huf devizapár csak egy a 10 kedvencemből...az eiro-usd-----euro-gbp....és az euro chf sokkal izgalmasabb-ha mozog....bár a ft javára szól még most a nettó 5%-os kamatkülönbség azaz swap.....fundásan ez az ország nagyon nem tetszik-nem lesz aki itt lassan adót fizessen.....miből lesz újraelosztás?
  A volt honfitársaim én nem bántom ...még egyszer leírom...ez egy napi 5000 milliárd dolláros piac...ezt még tőkeáttéttel is nehéz befolyásolni.....persze lehet...de ha az rsi már 75-nél jár és a stohasztik lefelé metsz az bizony már short és nem long.....hiába égetik olyan sokan a pénzt másik irányba-hogy a stoplosszokat elvegyék......lehet még mélypont a chf-hufnál is de én már fordulatot várok.....bárha most megy fel 240-ig az sem gond...kap tőlem szép nagy shortpt mert ott már 72-73-as rsi-nél fordulnia kell!.hiszen:
  MÁR ÍRTAM :EGYSZER FENT MÁSSZOR LENT......EBBEN VAN A PÉNZ !”
 • 29. hahaha62 2011. július 16. 11:49
  „24. Utazo 2011.07.15. 22:52

  Egyetértek.....20 fontból egy négy tagú család egy punbban---degeszre eszi magát....a KBC-ben 3 liter colával egy óriás adag krumpli és combok-igazi szárny és melle húsok 20 font alatt----lehet számolni...4 főre!!!egy napi jegy viszont drága Londonban is felnőt 1-4 zónás 7.30 font....de az autók 10-15%-kal ott is olcsóbbak, mint magyarhonban.”
 • 28. hahaha62 2011. július 16. 11:43
  „26. szilencium 2011.07.16. 10:30

  Hát most megleptél!....én nem tartozom sehová-nincsenek hatalmi terveim.Csak ha visszaolvasol leírtam , hogy 228-ról chf le kb 215-onnan fel 235 környékére...ha csak 100ezer chf-fel ezt valaki megjátszotta....ja és most majd levárom 220-222 környékére és onnan fel 240-242.......ezzel lehet össz keresni kb 1 hónap altt 6 millát...amiből lejön a 16% forrásadó....jövő év februárjában.Én csak technikailag leírtam amit várok-megjátszottam és megrendeltem az új x6M bmw-m!!!!nem ártok senkinek....amint írtam ez egy napi 5000 milliárd dolláros piac.....ENNYI ÉS NEM TÖBB !Énnem vagyok zseni--az ezévi tradjeim ennek ellenére 100%-ban nyerőben zárultak le.....akár long-akár short...sak saját pénz!
  MAGYARORSZÁG???
  Nem érdekel....a 16%-os adóm révén nyolcszámjegyű adót kap tőlem.....tehát a legjobb adófizetők között vagyok--én csak a beírással amit meg is tettem amindig síró-rívó-de tenni nem akaró volt honfitársaknak akartam segíteni.--ENNYI!!!

  Persze lehet bukni-főleg ha fundamentumok alapján lereskedett az ismerősöd.......maci piacban nincs funda el kell felejteni-------engem nem tudnak megenni a nagyok-mert online dolgozik már mindenki....nincs mögöttem sem cég sem hedge fund....nem is kell......16%-os forrásadó évente egyszer a nyerő után-és ennyi....én ezt művelhetem a világ bármely pontjáról...egy a lényeg-hogy a bankkártyámon legyen pénz....és tudjak vásásrolni-fizetni.
  A gazdasági befolyás!!!!!!...szépen írtad-minek önként buta farkasok közé menni...lehetsz TE és bárki halkan nem villogva is nagyon jól megélő ember...nem kell azzal hivalkodni.Itt az általam preferált autó nem zavar senkit....nincs írigység........az élet pedig sokkal élhetőbb---szűkszavúan ennyi !!!

  MAGYARHON NEM SZERETI SEM A KÖZNÉP SEM A POLITIKA AZT -AKI MEGPRÓBÁL EGY PICIVEL IS AZ ÁTLAG FÖLÉ NŐNI....
  Eladtam a házat Szegeden így már ez az újság sem fog érdekelni...nem is fogok ide sem írni----mert bár segíteni próbáltam....visszájára fordult a dolog...jó ez így -ismét megerősítést nyert a véleményem-ami nagyon szilárd tapasztalati alapokon nyugszik.
  Ha még erre válaszolsz-ma még este benézek-de utána már nem leszek itt....szívesen válaszolok....de én nem vagyok olyan nagy amilyennek esetleg gondolsz magyarhon meg nem fontos annyira számomra-hogy foglalkozzam vele......A Sturm Graznak frukkolok és nem a vidinek....gondolom ezzel is leírtam a véleményem !....és azért adózom itt mert itt 16%-os az árfolyamnyereség adó....Ausztriában-Németországban pedig 25%..........de Monacoban semmi-tehát az a cél.”
 • 27. macs 2011. július 16. 11:23
  „Szerintem a problémák gyökere az, hogy a magyarok többségének nincsenek, vagy csak nagyon felületes pénzügyi ismeretei vannak. Sőt, sokak szerint, mindenki a pénzzel dolgozik, az gazember. Ostoba hozzáállás.
  Lehet, hogy messzebbre jutnánk, ha ezen téren is képeznénk magunkat, vagy ha valakinek nincs affinitása a matek iránt, legalább venné a fáradságot és keresne egy szakembert, akitől kérdezhetne.
  De hát sokkal kényelmesebb a bankokat szidni!”
 • 26. szilencium 2011. július 16. 10:30
  „T. hahaha62!

  Napok óta álmélkodva figyelem gazdasági felvilágosító programodat a kommentekben!Nem vagyok pénzügyi zseni,de azt látom,hogy nincs összhang a megnyilvánulásaid és az általad képviseltnek mondott pénzügyi csoportok viselkedési szokásai között!A határozott és célirányos eszmefuttatások valós brókeri gondolkodásra utalnak,de a bárminemű haszon lehetőségének kikiabálása a nagyvilágnak, már amatőr,inkább másodrangú munkatárs szerepet jellemez!
  Van egy kedves ismerősöm,aki nagyon top-n volt a pénzügyekben.Csak ámultam amikor ugyan ebben a stílusban ami most nálad megtalálható, nyomta az oktatást a tőzsdéről,meg minden irányú pénzügyi befektetésről.Sajnos azt is meg kellett élnünk,hogy most nem tudja,mihez kezdjen az életével,mert becsődölt.Egy idő után azt gondolta,hogy már nagyon magas szinten van és nem érheti baj!Azt a klasszikust felejtette el,hogy a pénzpiac óriási,óriási és törpe szereplőkkel.Utólag azt mesélte,hogy nagyon rossz húzás volt az egész addigi működése,mert kicsiben egyre nagyobb volt a nyomás,hogy még többet lehet összeszedni,de amikor magasabb szintre lépett,akkor az óriás köröknek,már megérte,egyben bezsebelni őt,és még persze mindazokat akik így működnek,működtek!Egyetlen rossz lépés elég volt,hogy elhasaljon!
  Ez mellett van jelenleg aktív, tőzsdéző ismerősöm is!Régóta tartja valahogy magát,de belőle sosem lehet semmi pénzügyi "jófogást" kiszedni!Csak üzleti körökben beszél,üzletről!
  Eddigi kommentemből is kiderül,hogy tényleg naív kívülálló vagyok a pénzügyi témától,inkább a humán oldalról ismerem az életet.Azt azonban nem értem,hogy mi a célod ezzel az infó áramoltatással?Ha ezek után,rengeteg ember kedvet kap a spekulációhoz,és magas szinten fogja művelni azt,akkor is ugyan ez a nyereség lesz a végeredmény mindenkinek,köztük neked is?
  Azt nem ítélem el,ha valaki külhonban keresi boldogulását,de azt igen,aki az amúgy is bajban levő maradottakról próbál még bőrt lehúzni!Te már tapasztald a sikert és szabadabb életet.Ezek szerint van rálátásod,hogy mennyire könnyedén lehet utat törni a hatalom felé,az olyan kaliberű embereknek akiket Te képviselsz,legalábbis a neved által jegyzett kommentekből ez állapítható meg!A külhonban megélt életet itthon is lehetne élni,ha mondjuk a ti körötök határozottan képviselné érdekeit,és a pénzügyi spekulációk mintájára,a politikában is ilyen eredményességgel változtatná meg az országot!
  Mi tart attól vissza pl. Téged,hogy gazdasági befolyást szerezz itthon,oly módon,hogy a gazdaság és ezzel az ország helyzetét a nyugati életvitel felé irányítsd ?Egyenesen fogalmazva,a deviza űzelmeid nyomán az a véleményem,hogy piszkos módon kihasználod a saját földijeid bajba jutását,és ezzel tovább mélyíted a magyar társadalom válságát.Igaz, a brókerek nem éreznek lelkiismeret furdalást,csak a haszon létezik és semmi más!
  Zárásként annyit,hogy nem ítélem el buta módon,ha tényleg a kommentjeid alapján éled az életed,de nem is tartom sokra,elsősorban azért,mert ezzel csak a problémát halmozod a nyakunkba,a tartós,jó üzlet alapja pedig,ha minden félnél elégedettség tapasztalható!”
 • 25. lukrecia 2011. július 15. 23:59
  „23, Na ez jo volt, kosz a vedelmet. Mehetek aludni. Holnap Baden Baden”
 • 24. Utazo 2011. július 15. 22:52
  „Angliai Lidl 1 kg banan 0,68 Font, Kb. 206 Ft.Nem akcios aron.

  Nem tudom hol lesz a vege ennek az arfolyam - emelkedesnek, de ez mar szerintem spekulacio. :(

  Ennyire azert nem lehet szar a Forint!”
 • 23. hahaha62 2011. július 15. 20:58
  „22. Lacusch69 2011.07.15. 19:43
  Lényegesen jobban feltűnne a külföldbe szakadt hazánkfiainak IQ-ja, ha a helyesírásuk nem az általános iskola 2. osztályában bukásra álló kisgyerekekére emlékeztetne

  A német billentyűzet nem ismeri a magyar abc-t.....gépelni egyébként a titkárnők gépelnek havi 2500 netto euroért...ők főznek kávét stb....mi csak pénzt számolunk-az nem helyesírás függő-legalábbis remélem !”
 • 22. Lacusch69 2011. július 15. 19:43
  „Lényegesen jobban feltűnne a külföldbe szakadt hazánkfiainak IQ-ja, ha a helyesírásuk nem az általános iskola 2. osztályában bukásra álló kisgyerekekére emlékeztetne...”
 • 21. lukrecia 2011. július 15. 18:29
  „Ezen a heten Nemetben a Lidl 120 Huf -ert adja a banant atszamitva. Draga az elet erre valoban.”
 • 20. hahaha62 2011. július 15. 17:11
  „18. Queenmargareth 2011.07.15. 16:45
  aha, tehát a külföldi ex vagy talán még megtartott magyar állampolgárságúak mindig okosok, értelmesek.Itthon miért nem?ja, 10000 euró

  ez csak 5 számjegy...én hetet írtam.
  Magyarhonban is okosak voltunk és itt meg pláne...de itt van közbiztonság-lehet menni akár 270-nel az x6m-mel....egy ház bérlése sem drágább , mint mondjuk újszegeden...akkor?????ja és jó a levegő , nincs porallergia ....a cukor most csak 70 eurocent....azaz 189ft legdrágább helyen.....egyébként én a 16%-os forrásdadóm hunniának fizetem-de csak azért mert ebben ő a legolcsóbb itt 25% lenne....ÉLJEN AZ EURÓPAI POLGÁRLÉT !”
 • 19. lukrecia 2011. július 15. 17:07
  „Mint mondtam, --nem irigykedni---- csak figyelni, figyelni okos embert, es tanulni tanulni.
  Margitka teccik lenni ismet negativ, igy nem sokra vinni. eletmod valtas, mosolygas, orom sugarozzon az orcan allandoan .. es a nap is fenyre derul. :)) igy es hallani csilingeles
  nem hallani?? jobban kell mosolyogni”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 napig csengethet a postás a reálhozamokkal

A postának két nap helyett 20 nap áll rendelkezésére, hogy a 100 ezer forint alatti reálhozamokat… Tovább olvasom