Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Zuhan a Mol árfolyama a vezérigazgató elleni kiadatási kérelem hírére

Meredeken zuhan a Mol árfolyama kedden délelőtt a Budapesti Értéktőzsdén arra a hírre, hogy Horvátország jogsegély keretében hivatalosan is kérte Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató előzetes kiadatását.

Az olajipari részvény árfolyam a lélektaninak számító 20.000 forint alá került, napi mélypontja eddig 19.935 forint volt. Tizenegy óra körül 20.050 forinton kereskednek vele, ez 4,07 százalékos gyengülés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Kereskedők szerint három nagy külföldi befektető adja folyamatosan a részvényt, kérdés, hogy ez a hír mennyire ingatja meg a befektetőket.
A Molt jegyzik a varsói tőzsdén is, ott 4,74 százalékot esett az árfolyam, 301,50 zlotyba kerül.

A Mol azt közölte, hogy sem a társaság, sem Hernádi Zsolt nem kapott hivatalos értesítést az ügyről.

A Népszabadság keddi számban azt írta, hogy Horvátország jogsegély keretében hivatalosan is kérte Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója előzetes kiadatását.

A lap több, egymástól független, de meg nem nevezett forrásból úgy értesült: a horvátok felajánlották, hogy az általuk később átadandó bizonyítékok és a később megadandó kérdések alapján Magyarországon hallgassák ki gyanúsítottként a Mol-vezért. A Népszabadság szerint ez azt sejteti, hogy egyelőre, legalábbis részben felajánlották az eljárás lefolytatását.

Az ügyben illetékes magyar hivatalos források nem kívánták kommentálni a lap értesülését.

A Népszabadság emlékeztetett arra, hogy horvát lapértesülések szerint Hernádi Zsoltot vesztegetéssel gyanúsítja az ottani ügyészség.

A lap valószínűsíti, ha a Hernádi elleni eljárás magyar részről zöld utat kapna, az alighanem már önmagában együtt járhat az elnök-vezérigazgató kényszerű távozásával Mol éléről.

A Mol 400 forinttal, 1,88 százalékkal 20.900 forinton zárt hétfőn, forgalma 1,5 milliárd forint volt.

Olvasóink írták

 • 6. achilleus 2011. július 05. 20:18
  „Amint az várható volt: 1. achilleus 2011.07.05. 13:21
  2011. július 5., kedd 17:49 InfoRádió / MTI
  "A Mol helyreigazítási kérelemmel fordul a Népszabadság főszerkesztőjéhez a napilapban kedden megjelent cikk miatt, amely az olajtársaság szerint valótlan állításaival jelentős kárt okozott a cégnek, és ezért a Mol további jogi lépesek lehetőségét is mérlegeli a lappal és a cikk szerzőjével szemben - közölte a társaság. (...)"”
 • 5. tabularasa 2011. július 05. 14:21
  „Ez gáz! A Népszabadság fogja kárpótolni a befektetőket?
  Nem vagyok újságíró, de józan paraszti ésszel, bármilyen hírt kapok azt leellenőrzöm, mielőtt közzéteszem, pláne ha ilyen pénzszaga van. Dilettánsok!”
 • 4. achilleus 2011. július 05. 14:03
  „Ez pedig egy még konkrétabb cáfolat:
  http://hirszerzo.hu/belfold/20110705_mol_ina_hernadi
  2011. július 05. 13:23 - A horvát főügyészség nem kérte Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. (Mol) elnök-vezérigazgatója kiadatását - közölte a horvát főügyészség szóvivője kedden a Bloomberg hírügynökséggel, cáfolva a Népszabadság értesülését. A lap információja "nem korrekt" - írta Martina Mihordin szóvivő a Bloombergnek küldött elektronikus levelében. (...)"”
 • 3. sling 2011. július 05. 14:02
  „A horvát főügyészség szóvivője cáfolta a Népszabadság írását. Nem kérték a kiadatását.
  Pfff...”
 • 2. achilleus 2011. július 05. 13:27
  „http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/07/05/a_nepszabadsag_szerint_kikertek_a_horvatok_a_mol-vezert/
  "Horvátország nem kérte Hernádi Zsolt Mol-vezér kiadatását, közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkársága, és a horvát ügyészség, cáfolva a Népszabadság értesülését. A Mol részvényei négyszázalékos zuhanással kezdtek." - és ugyanitt egy szép hosszú elemzés is van.”
 • 1. achilleus 2011. július 05. 13:21
  „Ha a Népszabadság híre nem bizonyul valósnak, súlyos következményei lehetnek a lapra nézve.
  Hangsúlyozom, akkor HA.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenöt évig járhat a megújuló áram kötelező átvétele

A legbőkezűbben a napelemes áramtermelést támogatná a Napi Gazdaság birtokába került javaslat, amely a Magyar Energia Hivatal megbízásából készült. Tovább olvasom