Gépház - vetít: TPZ

2008.10.01. 00:57

Újra nyit a Toldi

Avagy még egy kirakatmozi Budapestnek, hurrá.

Négy és fél hónapos felújítás után október 2-án nyitja ki újra kapuit a művészmozi, 200 fős nagy- és 60 fős kisteremmel, hatalmas kényelemmel, új vetítéstechnikával felszerelve, wifi-s kávézóval. Eddig oké, ezt Szeged is hozza, sőt túlteljesíti egyetlen épületen belül (4 terem, két kávézó, kényelem, e-cinema, wifi). Hogy akkor mi az extra?

Nos, a Toldi mozi lesz a Budapest Film cége, a CineReal E-Cinema hálózatban indított filmjeinek a premiermozija is. Ennek a programnak a keretében a Toldiban lesz egyedül látható Budapesten a Sukiyaki Western Django, a Sleepwalking, a You, the Living vagy a Vexille. Most anélkül, hogy kitérnénk a filmekre (tessék guglizni, megéri, jók), nézzük, mit is jelent ez. Van tehát egy országos E-cinema rendszer, melynek 16 másik vidéki mozi mellett a szegedi Belvárosi Mozi is tagja. Erre a rendszeren belül lenyomnak kapásból négy olyan filmet, ami érdekelne, de csak Pesten (gondolom legalábbis, merthogy az októberi forgalmazási listájukon nem szerepel). Gondolom kihozzák majd mindet DVD-n is a Vadkelet sorozatban, ahogy szokták, még mielőtt a vidéki mozikba leérne. Tökjó, csak így mi értelme van az E-cinemának?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!